Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni
Отново на училище с радио N-Joy. Поли Генова, Tino, Mona, Vall, Iskrata и други на концерта в Южния парк
Нашите Dimholt съпорт за шоуто на австралийците Austere и в Гърция
Остава с нова песен за рождения си ден, канят на двучасов концерт в "Маймунарника"

Спечели автобиографията на Кольо Гилъна "Извън Контрол"!


Спечели автобиографията на Кольо Гилъна "Извън Контрол"!

1392

Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението и този път е от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи поредното меломанско четиво - автобиографията на Кольо Гилъна "Извън Контрол". Един от вас получава уникалния шанс да се сдобие с луксозното издание. Името на късметлията ще бъде изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На коя известна британска рок група Кольо Гилъна и Контрол бяха съпорт в Каварна през 2005 година?  

Пишете на ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Gilana

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Верния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Крайният срок за участие е 02.00 ч. на 2 септември, понеделник.

Успех на всички!*

Както MySound.bg писа, премиерата на "Извън Контрол" се състоя два дни преди концерта, с който Кольо Гилъна отбеляза своя 60-ти рожден ден. Творбата е безкомпромисна и откровена изповед на гласа на българския пънк. Това е историята на един младеж, обречен да стане лице на "цветята на 80-те" и на вятъра на промяната в периоди, белязани от цензура и разпад на стария ред. 

Николай Йорданов, както е истинското му име, пише книгата за живота си в съавторство с Борислав Колев. Историята на една жива легенда! Кольо Гилъна започва едва ли не като случаен участник, но се превръща в един от символите на българската рок революция. Неговият уникален глас, сценичното му присъствие и способността му да общува с публиката го превръщат в любимец и фронтмен на пънка в България. Периодът му с Контрол ражда някои от най-големите хитове на родната сцена, а изпълненията му стават еталон на бунта за цяло едно поколение, което се опитва да намери своя път. С автентичен и пиперлив език Кольо Гилъна и Борислав Колев разказват история за слава, купони, лудост, лични падения и нови начала, като възкресяват пълнокръвния образ на вечните истории за революции и див копнеж по свободата.

"Пригответе се за троен албум с "най-доброто" на едно време с неговите тъги, абсурди, но и смях и стремеж към ново начало, време, което никога няма да се повтори", разкриват от "Сиела" за поредното  изкушаващо четиво в своя пребогат каталог.

"Това е автобиографията на моето поколение – с цялата си абсурдна нелепост, със заразната си лудост, с нашите си тъги, но и с вечния смях до скъсване. Понякога се чудя как след като издрапахме 90-те, все пак останахме сравнително нормални!? Не съм подозирал колко талантлив разказвач е Кольо Гилън... Всяка глава тук е хит", обобщава Захари Карабашлиев.

"Гласовете на българския пънк не са много и могат да бъдат преброени на пръстите по ръцете на стругар шлосер. Един от тези първи пръсти е на Кольо Гилъна – глас, който не може да бъде сбъркан с Йън Гилън, и неконтролирано сценично присъствие", казва Светльо Витков (Хиподил).

"В края на 80-те години имаше сериозен ПИК в развитието на независимата българска музика, а Контрол и Кольо Гилъна бяха важна част от това. Като казвам ПИК, имам предвид, че имаше "Да ти пикам на музиката", но имаше и "Да ти пикам на фуражката"… С активното си и редовно участие в тези събития Кольо се изгради и утвърди като истински рок-ен-рол доайен. Той е един от малкото участници в тези процеси, който успя да запази до днес енергията и ентусиазма си", споделя Васо Гюров (Ревю).

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички