Британските дръм-ен-бейс звезди Kosheen на 25. Празнуват и с българските ценители в столичния клуб Joy Station
Легендарната сръбска пънк-рок банда Pekinska Patka с първи концерт у нас, българските Нови Цветя и НеЩо Цветно ще открият вечерта
Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares

Светла Иванова представя албум, създаден с много Любов и кафе


Светла Иванова представя албум, създаден с много Любов и кафе

4903

Светла Иванова ще представи новия си албум "Любов и кафе" на 12 февруари - два дни преди празника на влюбените, от 18.30 ч. в столичния клуб Студио 5.

Вход свободен.

Заедно с певицата на сцената ще излязат авторите на песните ѝ. Специален гост – Орлин Павлов. Албумът съдържа 12 песни. За разлика от предишния диск на Иванова -  "C’est la vie", където тя заложи на денс и хаус, стилът на песните в настоящия е мелодичен китарен поп. По-голямата част от тях са лирични, а китарата присъства осезаемо във всички парчета. Дискът (обложката на снимката) не случайно носи заглавието "Любов и кафе" като емблематичната песен от него. Той е вдъхновен от всекидневието на изпълнителката. "Това не е заглавие просто на албума ми, то е заглавие на всеки един мой ден, на всички хубави моменти от него", споделя Светла. Както MySound.bg извести, с това парче Иванова влезе за пети път в класацията World Chart Express на MTV.

Виж клипа ТУК!

Както в дебюта си, и тук тя представя съдържанието му по нестандартен начин, което обаче не е странно предвид опита ѝ като писател.

"ЗНАЕШ ЛИ…", че "УТРЕ" може би идва "КРАЯТ НА СВЕТА". А може би това са поредните "ИСТИНСКИ ЛЪЖИ", измислени от хора, които се правят на "МАЛКИ БОГОВЕ" и се опитват да вгорчат живота ни. Аз пък искам да споделя с теб тази музика с аромат на ЛЮБОВ И КАФЕ. Не знам "КОЙ СИ ТИ", но само това, че държиш този албум, ни прави близки. "ДВАМАТА С ТЕБ". Може би си просто "КОЛЕКЦИОНЕР" на дискове или пък "КОРАБОКРУШЕНЕЦ", попаднал случайно на моя музикален остров. Но който и да си, знам, че те има. "НЯКЪДЕ ТАМ"... Слушателю, желая ти още много споделени "ЛЮБОВ И КАФЕ".

Светла работи около пет години по новия материал. Първият сингъл "Някъде там" - с видеоклип към него, излиза в края на 2007. Следва едноименната песен "Любов и кафе" (2010) и ремиксът и отново с видеоклип (2011). "Истински лъжи" се появява през лятото на същата година, а първата песен по музика на Светла - "Краят на света", през 2012. В момента актуалният ѝ сингъл е романтичната балада "Знаеш ли…", а в началото на март ще бъде представен и най-новият проект, съвместно дело на Светла с Дамян Попов - "Двамата с теб", който ще бъде презентиран предпремиерно на промоцията в Студио 5 на 12 февруари.

Въпреки успеха на другата ѝ дуетна песен с Орлин Павлов, която излезе с видеоклип през 2008, Светла не я включва  в албума си, защото латино ритъмът не се съчетава с останалите песни. За това обаче певицата обещава в най-скоро време да издаде албум с дуети.

Авторите на  музиката в новия й албум са много – Момчил Колев, Жени Джамбазова, Рене Ранев, Дамян Попов, Николай Урумов, както и самата Светла. Кръгът на аранжорите обаче е стеснен с идеята парчетата да звучат като едно цяло. Върху тях Иванова работи само с мениджъра на група Гравити Ко (Gravity Co.) - Георги Станев, а живите китари са на Иво Чалъков от бандата. Автори на текстовете са Александър Петров и Ивайло Вълчев ("Шоуто на Слави").

В диска са и ремикси на DJ Rossko и DJ Bor4e.

"Любов и кафе" се появява с подкрепата на БГ Радио и ТВ Планета, а издател е "Пайнер".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички