Съоснователят на Бон Джоуви Алек Джон Съч почина на 70


Съоснователят на Бон Джоуви Алек Джон Съч почина на 70

1170

Алек Джон Съч, съоснователят и басист на знаменитата рок банда  Бон Джоуви, е починал на 70-годишна възраст миналата нощ.

Причината за смъртта на музиканта засега не е обявена. "Съкрушени сме от новината, че скъпият ни приятел Алек Джон Съч почина ... Алек е неразделна част от създаването на групата.... Той ще ни липсва", се казва в изявлението на музикантите от бившата му група.

"Алек беше оригинал. Като член основател на състава, той беше неразделна част от неговото формиране", написа Джон Бон Джоуви в Twitter.  Фронтменът добавя, че Алек е бил до голяма степен причина групата да се събере – бил е приятел с Тико Торес и Ричи Самбора, като по онова време е запознал всички един с друг. Всъщност, началото е, когато Джон започва да свири още в гимназията със своя съученик Тико Торес в бандата The Message, преди двамата да се включат в новия проект Бон Джоуви.

Певецът споделя още, че спомените за Алек предизвикват усмивка на лицето му и сълзи в очите му.

Басистът остава в групата до 1994 година, когато е заменен от Хю МакДоналд, но е активен член в най-славните ѝ години. Той внася творческия си принос за хитове като "Livin 'On А Prayer", "You Give Love А Bad Name", "Wanted Dead Оr Alive", "Bad Medicine" и "Keep Тhe Faith" наред с много други. Музикантът никога публично не е обяснявал причината за напускането си през 1994-та след излизането на албума "Cross Road". Предполага се, че може би това е падането му с мотоциклет по време на записите за "Keep The Fait", при което сериозна наранява мишницата си и на концерти непрекъснато трябва да търси удобно положение за ръката, за да свири на инструмента без болка. Това го води до депресия и прекаляване с алкохола, като дори се е налагало колегите му да го отстраняват от сцената, пише TMZ. Съч на (снимката вдясно, до Ричи Самбора) отново се присъединява към бандата за церемонията по въвеждането ѝ в Залата на славата на рок-ен-рола в Кливлънд, Охайо, през 2018 година.

Алек Джон Съч е с унгарски произход. Роден е с истинско име Елек Янош Сюч в щата Ню Йорк на 14 ноември.

Бон Джоуви е основана през 1983 година в Ню Джърси и носи името на лидера и вокалист Джон Бонджиови.

Дискографията на групата включва 15 студийни албума, последният от които е издаден през 2020 година.

Снимка: pinterest.com

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички