Notte Medievale и KsAN със съвместен концерт. Древното зове в столичния клуб Live & Loud
Vrani Volosa специални гости на Ihsah, Radiogeist откриват за Mono Inc. в Пловдив
Керана и Космонавтите представят официално новия си албум "Октант"
Reverend Beat-Man със специален концерт за Деня на София
Мария Илиева обяви предстоящ световен проект на финала на турнето си "100 причини"
Orphaned Land отново в България след 11 години, удрят заедно със Science Of Disorder, Lone Survivor и Nest Of Plagues
Турнето "Световното кино в музиката" на Хилда Казасян и Плевенската филхармония продължава. Виж къде и кога
Без Monument Оf Misanthropy на концерта на Belphegor и Malevolent Creation този четвъртък
Британците The Singing Loins откриват есенния сезон на "Аларма Пънк Джаз"
Дни до юбилейния концерт на Андреа Бочели. Виж с кои изключителни гости излиза на стадион "Васил Левски"
14 нови песни се състезават в ХIV-ото издание на фестивала за поп и рок музика "София 2024"
Тежко се задава концертът на Ildaruni

Тома паркира промоцията на Герой в подземен паркинг


Тома паркира промоцията на Герой в подземен паркинг

6153

Големият победител от второто издание на "Мюзик Айдъл", Тома, направи промоция на дебютния си албум с интригуващото име "Герой". Събитието се оказа сходно по идея на вече позната ни поредица от "тайни концерти" и се състоя в подземния паркинг при метространция "Сердика" в София снощи. Основните гости на мини концерта бяха шепа специално подбрани фенове на певеца и доста солидна групичка негови колеги от риалити формата, придружени от вечно заинтригувани журналисти, фотографи и оператори.

Продължавайки вече многократно заявения имидж на рокаджия, Тома се появи в паркинга на мотор - кожено яке, ръкавици, медальони, всичко си беше на мястото. С тежък рев три машини си пробиха път между хората, за да оставят "героя" Тома на скромната сцена, скривана до този момент от няколко бели платна. Минути преди това, прожектирани на тях, видяхме кадри от пилотния сингъл на айдъла, както и няколко подсказвания кои са песните в първия му албум, с каква продължителност са, на какъв език и с какъв имидж се изявява в него Тома.

С няколко бързи движения той скочи на сцената и накара понамръзналите се хора пред нея да се раздвижат. Размахан бе дори голям палакт, а няколкото тепърва растящи коси се развяха под китарната тежест на първото парче. В заглавия няма да мога да говоря, но трябва да се отбележи, че в "Герой" има за всекиго по нещо - балада ала Уайтснейк, радиофонични рокаджийски парчета, насечена резачка + Фънки... Да, шефът на "София Мюзик Ентърпрайсис" наистина е решил да помогне на "металното" момче и заедно са направили зарибителна песен с леко странен текст и инструментал, издържан в традициите на Рамщайн.

Промоцията на Тома свърши толкова бързо, колкото и започна. Едва след седмото (шесто, осмо?) парче, певецът изигра нелеп етюд за сбогуване с феновете си, след което се върна да закрие шоуто с едноименната песен "Герой". Трябва да отбележа, че макар да не е дело на роден екип, парчето е доста сполучливо, а Тома го пее много добре на живо. Със заряд, с отношение и вживяване в емоцията на текста. (Както и всички останали, впрочем!) С едно доста надуто "това е за вас, шибани копелета" се разделихме с "музикалния идол на България", а за него остана икона, подарък от запален почитател...

Оттук нататък остава да чуем целия албум, за да преценим колко добре е свършена работата от предварително заявения звезден екип, нагърбил се с тази задача. Признавам, събитието имаше оригинален замисъл, но реализацията му понакуцваше. Все пак феновете, окичени със значки на Тома, останаха доволни от това, което чуха и видяха.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички