Виж кой спечели безплатен пропуск за концерта на Пърпъл в Пловдив


Виж кой спечели безплатен пропуск за концерта на Пърпъл в Пловдив

4083

Поредното издание на любимата ви рубрика "Cпечели с MySound.bg" завърши.

Предложението отново дойде от нашите приятели "София Мюзик Ентърпрайсис", по чиято покана легендарната банда Дийп Пърпъл (Deep Purple) ще свири в Пловдив.

Както е MySound.bg нееднократно информира, британските класици на рока  ще представят хитовете си дотук, както и парчета от своя чисто нов албум"Now What?! " по случай 100-годишния юбилей на най-стария футболен клуб у нас - "Ботев", на стадион "Пловдив" на 3 юни.

Имената на цели четирима късметлии бяха изтеглени на принципа на томболата в редакцията сред всички, дали верен и навременен отговор на въпроса:

Кой по ред студиен албум в дискографията на Дийп Пърпъл е "Now What?!"

Вярното е: деветнадесети.

Честито на Бойко Димитров (от Свищов), Иван Пасер (от Петрич), Еделвайс Стоев (от Бургас) и Наташа Димитрова от София!

Легендарната банда ще забие в града под тепетата в чест на 100-годишнината на футболен клуб "Ботев" (Пловдив). Всъщност, юбилеят беше миналата година, но големите тържества бяха отложени за сега.

Създадена през 1968,  групата има продадени над 130 милиона копия и огромен брой песни, превърнали се в култови парчета. Най-големият хит - "Child In Time", влезe на трето място в класацията Top 2000. В края на миналата година съставът обяви, че след осемгодишна пауза на бял свят ще се появи нов звукозапис. "След последния албум дойдоха седем години, прекарани в невероятни турнета. След това телефонът звънна...Сега какво!? (Now what?!)", разказва шеговито фронтменът Йън Гилън (Ian Gillan) за това как са избрали име на новия проект. "Now What?!" е продуциран от Боб Езрин, един от най-известните продуценти, работил с Pink Floyd (Пинк Флойд), Alice Cooper, Kiss и много други рок величия. Музикантите от Пърпъл споделят, че през последните двайсет години групата не се е доближавала толкова много до звученето на 70-те, както сега. "Now What?!" носи превъзходното и елегантно звучене на "Perfect Strangers" и същевременно дивата свобода на "Made In Japan". За най-големите почитатели е пуснато лимитирано издание, включващо и DVD с интересни истории покрай създаването на парчетата, разказани от членовете на групата.

"Нямахме намерение да записваме нов албум" - не крие Гилън. "През 2012 се срещнахме с нашия продуцент Боб. Той ни припомни някои неща, които явно бяхме забравили. Каза ни: "Вашата група набляга на инструменталите. Дайте шанс на музиката да се появи преди самата песен. Ако разбирате какво имам предвид, ще я развиете така, както правехте навремето". Така ние се отправихме към Нешвил, въодушевени и изпълнени с желание за работа. Според мен дългото време, изкарано в студиото, дава резултат на турнетата. Атмосферата беше страхотна, джемсешъните - също. Имахме уникални преживявания, напълно си струваше усилията", допълва певецът. 

"Now What?!", който излезе  на 26 април, носи със себе си и друго голямо събитие.

Това e името и на световното турне на Дийп Пърпъл, в рамките на което родните меломани могат да аплодират своите фаворити.

Билетите за концерта са на изключително достъпни цени от 40 до 60 лв. и все още могат да бъдат закупени от всички каси на "Тикетпро" в страната, от магазина на ФК "Ботев" Пловдив и от централната каса пред община Пловдив.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички