Концерт-спектакълът "Посоки" дава началото на турнето с каузи
Триандафилос пее в памет на Василис Карас в зала 1 на НДК
Италианската звезда Лаура Паузини с първи концерт в България
Маратон с българска музика в зала "България" на 3 март
Виртуoзният джаз пианист Роман Столяр (Новосибирск/Берлин) в Пловдив и София
Португалската певица Maro пристига за първия си концерт в България
ICE MC пристига в Пазарджик на 30 март
Миро завършва турнето си Best Оf с грандиозен концерт в зала "Арена София" през април
Актьори vs LaText. Анджела Родел, Станислав Кертиков и Анета Иванова ще предизвикат литературната рок банда със свои изпълнения на стиховете от песните ѝ
Турнето "Концерти с кауза“ започва в началото на март
Полските дет/блек метъл законодатели Hate с концерт в София, родните The Revenge Project и французите Skaphos ще ударят преди хедлайнърите
Mr.Big, Axel Rudi Pell, Steel Panther, Stratovarius, Primal Fear, Rhapsody Оf Fire и Jelusick в афиша на Midalidare

Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5


Wacken Metal Battle Bulgaria се завръща, финалът е в столичния клуб Мixtape 5

1452

България отново ще се представи на Wacken Metal Battle Bulgaria.

Конкурсът ще се проведе в столичния клуб Мixtape 5 на 26 юни. Във финалите на четвъртото издание на конкурса ще се представят общо 6 групи.

С цел непредубеденост при подбора и тази година, предварителната селекция беше направена от международно жури. Информацията и песните на всички банди, отговарящи на условията за участие бяха изпратени на представителите на WOA: Metal Battle в състав Ернст Кхичумов (Грузия), Лаурентио Строуц (Румъния), Торстен Колбейнсон (Исландия), Йоанна Ланденпера (Швеция) и Катрин Освалд (Швеция), които дадоха своите оценки, а родните организатори само обобщиха резултатите, които са следните: Badcast, Dishonored, Engineer Of Death, From The Ashes, Rejuvenation и Sick Red.

В случай, че някоя от групите е възпрепятствана да участва, то тя ще бъде заменена от следващите, получили най-много гласове за участие - Deception и Nightmare.

Всяка група ще разполага с 20 минути концертно време и общо 10 минути за подготовка по представянето и освобождаване на сцената. На сцената ще има барабанен сет, усилватели и китарни кабинети. Съставите ще бъдат оценявани от жури, чийто състав ще бъде представен в деня на откриването. Тази година ще бъде взет предвид и вотът на публиката, който ще е 1/3 от общия вот, но ще бъдат зачетени гласовете само на феновете закупили билети.

Вратите ще отворят в 17.00 часа, а първата банда ще излезе в 18.00 ч. Специални гости са Eufobia и техният сет ще е е след конкурсната част. Събитието ще приключи в 22.00 часа.

Групите, представили страната ни в предишните издания, са Eufobia (2019), Ophan (2018), Lieveil (2016) и  (2015). Те се представиха повече от достойно пред международното жури и публика в Германия. Оставиха много добри впечатления и поставиха добро начало в представянето на родната сцена и в бъдеще.

По традиция международният финал се провежда на две от големите сцени на Wacken Open Air - WETStage и Headbanger’sStage. На тях в последните години свириха Europe, Red Fang, Mayhem, Nuclear Assault, Ihsahn и Dilinger Escape Plan. Във финала взимат участие само 30 от над 60 държави. Групите разполагат с възможността да дадат всичко от себе си пред публиката на най-големия метъл фестивал в света и да ѝ покажат как и какво означава метъл музиката в родната им страна.

В предишните години, международното жури - по един съдия от всяка участваща държава, избираше една печеливша група. От 2014 година журито избира "Топ 5", а класираните групи вече се награждават с материални и парични награди.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

Видео


Албуми


The Rolling Stones - "Hackney Diamonds (Live Edition)"

The Rolling Stones обявиха специалната версия "Hackney Diamonds (Live Edition)", включваща всички 7 песни...

Най-четени новини


виж всички