Раздадоха Балканските музикални награди 2011 на пищна церемония


Раздадоха Балканските музикални награди 2011 на пищна церемония

3695

Балканските музикални награди 2011 вече са факт.

Столичният площад "Александър Батенберг" се превърна в център на Балканите снощи.

Истинско нашествие на звезди и многохилядна публика бяха само част от зрелището, организирано от Balkanika Music Television. На една сцена се качиха именити изпълнители от различни стилове и поколения.

Инна (Inna) (на снимката) грабна три приза – за Песен на Румъния ("Sun Is Up"), за Световен пробив и за Изпълнителка на Балканите за 2010. Сердар Ортач пък бе определен за Изпълнител на Балканите. Зрителите отредиха  Манга да бъде Група на 2010. "Love In Brazil" на Андреа Баника (Andreea Banica) е най-харесваният видеоклип 2010. За Балкански проект на 2010 бе определен дуетът на Теодора и Giorgos Giannias – "За теб живея".

Точно в 20.00 часа започна подгряващият концерт, а участието на Крум и Нели Петкова взриви препълнения площад. По дълъг червен килим преминаха всички официални гости. Появата на Инна на пътеката бе един от най-очакваните моменти. Певицата бе облечена с дълъг шлейф, на който бяха щамповани лицата на фенове на звездата от фейсбук профила й. Колие I Like подобно бутоните от фейсбук и боти с капси допълваха екстравагантната й визия.

Водещите Камен Воденичаров, Даниела Янков и Йоанна дадоха старт на церемонията точно в 21 ч. Истински фурор предизвика появата на Даниела след едногодишно отсъствие от България. Последваха изпълненията на победителите в категорията Песен на Балканите от всяка държава. Освен официалните победители, публиката пя още с хитовете на Radio Killer, Флори, Емануела, Поли Генова, Йоанна, Джина Стоева и още много други.

Легендарната Есма Реджепова също зарадва зрителите, а по-рано същия ден по време на пресконференцията сподели, че България е място, където се чувства като у дома си. В дългогодишната си музикална кариера кралицата на ромската музика е имала многобройни срещи със своите български почитатели.

Инна разпя публиката с превърналите се в световни хитове "Sun Is Up" и "Amazing". Звездата избра Балканските награди, за да изпълни и "Club Rocker" – последния сингъл, чиято видеореализация се очаква да се появи в телевизионния ефир скоро.
 
Нови песни представиха още няколко звезди. Алисия направи дует със Сарит Хадад, Джина Стоева предложи баладата "Надежда", Теодора пък презентира нова балканска колаборация – заедно с Giorgos Giannias и Master Tempo. Крум изпълни новия си сингъл "Руска рулетка".
 
Един от най-дългоочакваните моменти бе появата на Горан Брегович на сцената. Той бе отличен за принос към развитието и популяризирането на балканската музика. Големият композитор и изпълнител тотално взриви присъстващите. "Музиката е дълбоко в човека. Тя обединява хората от различни народи и култури и не е нужно да говориш един език, за да се разбираш, когато правиш музика. Тези награди са много важни. Балканските музикални награди показват на останалия свят, че ние тук сме се обединили и сме познали нещо като свое", сподели Брегович по-рано през деня. Музикантът заедно със своя Оркестър за сватби и погребения зарадва хилядите на площада и многомилионната телевизионна аудитория.

Балканските музикални награди 2011 достигат до зрителите чрез 12 телевизии.

Над 200 бяха акредитираните журналисти, а 250 делегати пристигнаха за церемонията в София.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички