Носталгия след края на света


Носталгия след края на света

4604

"Носталгия" е поредното парче на Петко Славов, в което гостува Свилен Ноев от Остава.

Клипът към втория сингъл на Славов, известен от бандата Еърбег (Airbag), след "До края на света" (2010), ще бъде представен в столичния клуб Radio Cafe от 19.00 часа на 6 декември.

Вход свободен.

"Носталгията е рефлекс за оцеляване, тя винаги идва точно когато имаш нужда от нея. Тя е крачка назад, спирачката на желанието да изпревариш времето и себе си. Носталгията е медитация - свиваш се, отпускаш се на леглото и изчакваш всичко да премине. Понякога трябва да се отърсим от нея, за да продължим напред, защото тя е илюзията, че нещата са по-добре от това което изглеждат", обяснява Петко Славов.

Подобни мисли се въртят в неговата глава, когато започва да пише новата си песен. Всичко започва от заглавието - думата "носталгия", го преследва няколко месеца, налагайки писането на текст, който да я освободи.

Така се ражда вторият самостоятелен сингъл на музиканта, последвал "До края на света" и цветно-анимирания клип, дело на Мина Милева и Весела Казакова.

(Виж го ТУК)

"Носталгия" е в типичния за Славов меланхоличен и мелодичен стил, с припев, който веднага започваш да си пееш. Очевидни са влиянията на синт-акустичното поп звучене на изпълнители като David Gray, Ed Sheeran и Деймиън Райс (Damien Rice).

В парчето ритмично тиктака усещането за минало, бъдеще и онези моменти от настоящето, в които времето спира, прекъснато от спомен и усмивка, обясняват запознати с матераила.

Музиката, текстът и аранжиментът на "Носталгия" са на Петко Славов, Ноев е гост-вокалист.

"Песента беше готова от много време и все нещо ми липсваше. Знаех, че има нужда от още един вокал, но не намирах подходящия глас. Това лято със Свилен направихме проекта "20 любовни песни" и тогава му предложих да се включи. Още на първо слушане пролича, че той е липсващият елемент", разказва Петко.

"Носталгия" вече има и видео – дело на младия режисьор Мартин Илиев.

В клипа участват самият Петко Славов, Аделина Каспарянова и Свилен Ноев (вдясно на колажа), а декорите са специалните инсталации на Магдалена Митева (Лумаги).

Петко Славов - "глас, бас, китари, мозък и сърце в Airbag" (Тома Марков) е full-time музикант. Самостоятелната му кариера започва със сингъла "До края на света" през 2010 в каталога на "Монте Мюзик". Свирил е и е записвал като басист в Homeovox, с които издават успешния сингъл "Само тя" през 2002.

Изявявал се е на живо с Остава, Loco и Блуба Лу (Bluba Lu). Участник в бенда на "Нощни птици" по БНТ всяка неделя.

Както MySound.bg информира, последната песен с негово участие в българския ефир е "Time" на Airbag (2011), чийто клип е дело на Руши Видинлиев.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички