Sum 41 на Spirit Of Burgas 2012


Sum 41 на Spirit Of Burgas 2012

2384

Тя беше от Варна, на 20, казваше се Лора и беше от промоутърките на марката цигари, които се продаваха на Спирита.

Те бяха от Канада, свириха пънк-рок, казваха се Sum 41 (Съм Форти Уан) и бяха първата "група с китари", която се качи на главната сцена на Spirit Of Burgas 2012.

Да, малко странно, но едва втория ден, някъде около 9 часа вечерта, на мейн стейджа на един от най-големите музикални фестивали в България успяхме да зърнем първата истинска банда, която прави шумна музика. Естествено, ако си позволим да пренебрегнем местните герои, които не пропуснаха да се похвалят с реднек акцент – "1 -2 -3, дибидибиди, китарата колко добре ми стои" – Паникън Уайаскър (Panican Whyasker).

Общото между Лора и Sum 41 е, че и в двата случая любовта бе от пръв поглед. Публиката се влюби в канадските пънкари още с интрото – "TNT" на AC/DC, което идваше да покаже, че момчетата ще се придържат към фестивалния си сет, без много импровизации.

Още по средата на първата песен пък любовта намери и своето физическо въплъщение под формата на първото пого пред главната сцена на Spirit Оf Burgas за 2012. То бе стартирано от Александър МилановШушко от софийската пънк-рок банда Face-Off, който в същия ден празнуваше своя 18-ти рожден ден и бе облечен в пъстра... рокля. И да – говорим сериозно!

Ясно бе, че публиката определено искаше рок и наистина е много странно, че след Sum 41 главната ще посрещне само още една такава банда – Корн (Korn).
 
За сметка на това пък всички се раздадоха по време на шоуто на канадците и картинката наистина беше приятна за окото – красиви и шарени млади хора, които пееха, скачаха и танцуваха под звуците на може би най-добрия и забавен пънк-рок, който Бургас е посрещал.

Ухото също няма поводи да завижда, тъй като момчетата изсвираха най-големите си хитове и определено показаха, че това е музиката, която най-много отива на морето, плажа и мейн стейджа на фестивала. Всички се забавляха на "Motivation", "In Too Deep", "We’re All To Blame", "Walking Disaster", "Still Waiting", "Fat Lip"… в сета на канадците трудно можехме да открием слабо парче. Това, с което ще останат в историята пък, са четиримата фена, които качиха на сцената още в началото на шоуто си; може би най-добрият пънк кавър на "We Will Rock You", който някога сме чували, и последното парче – "Pain For Pleasure", в което Стив (Steve Jocz) изпълни мечтата на почти всеки барабанист на планетата – да бъде фронтмен и вокал на бандата си, макар и само за една песен.

Единственото, за което малко съжаляваме е, че Sum 41 наблегнаха на свиренето – наистина безупречно; и на репертоара си – определено суперзабавен, и не успяха да осъществят добър контакт с публиката, която ги обожаваше. Държанието им бе малко по-студено отколкото предполага плажът в Бургас, а относно певеца фронтмена Дерек Уибли (Deryck Whibley)– вече наистина се чудим как е успял да забие прекрасна мацка като Аврил Лавин (Avril Lavigne).

Но Sum 41 наистина размазаха и спокойно можем да кажем, че бяха най-доброто нещо, което видяхме на главната сцена на Spirit Of Burgas 2012 до момента.

Преди тя да бъде окупирана от бомбаджиите Продиджи (The Prodigy)...

Снимки на Дара Кръстич - в секцията "Галерии".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички