Вещи на Дейвид Бoуи на голяма изложба в музея Виктория и Албърт


Вещи на Дейвид Бoуи на голяма изложба в музея Виктория и Албърт

3737

Музеят за изкуство и дизайн "Виктория и Алберт" (V&A museum) в Лондон ще покаже колекция предмети, свързани с британския певец Дейвид Бoуи (David Bowie), информира Dailymail.

Гащеризонът "Звезден прах (Stardust) и писани на ръка текстове са сред избраните от 60 000 други предмета в колекцията на певеца. Селектираните вещи ще бъдат на публично достояние за първи път.

Бoуи дава достъп на кураторите от музея до огромния си личен архив в Ню Йорк. Над триста предмета са селектирани за изложбата, която ще отвори врати следващата пролет. Изложението ще включи инструменти, скици, музикални резултати, записки в дневници и обложки на албуми.

Музеят, който планира да проведе академичен симпозиум за певеца, е избрал и 60 сценични костюма, фотографии, филми, музикални клипове, сценични декори и сценарии.

Организаторите споделят, че изложбата ще проследи преоткриването на певеца в рамките на пе"т десетилетия" и това как той вдъхновява другите "да търсят свобода на изразяването" и как влияе на движенията в изкуството и културата. Кураторите на музея смятат, че Бoуи е повлиял не само на културата, но и на политиката и че певецът е достойна тема за докторат.

Един от кураторите на музея - Джефри Марш (Geoffrey Marsh), коментира: "Стремим се да направим изключителна изкложба за един изключителен творец".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички