Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен 2012


Илия Ангелов с троен празник на Златен кестен 2012

5654

Вокалът на култовата банда Диана Експрес - Илия Ангелов, е големият победител в тазгодишното 19-о издание на фестивала "Златен кестен" в Петрич.

Певецът спечели втора награда в конкурса за нова популярна песен с авторската си балада "Илюзия" по стихове на Надежда Захариева. Това бе единствената награда, която остана в България, тъй като първо място бе присъдено на Давид Гром от Словения за песента "Lepa si moja" по музика на македонския композитор Григор Копров, текст на Таня Жагар от Словения и аранжимент на Владимир ДойчиновскиМакедония. Статуетката му бе връчена от кмета на Петрич инженер Вельо Илиев. Освен че взе наградата, Илия Ангелов имаше още два хубави повода да почерпи приятели и колеги – броени минути след като завърши фестивалът, започна 57-ият му рожден ден, а певецът се похвали, че наскоро се е оженил за своята приятелка – поетесата Таня Бойчева (заедно на снимката).

Две първи награди бяха връчени в конкурса за млади изпълнители – едната на Калоян Николов, познат от музикалното риалити X Factor, а другата бе за представителката на Украйна София Павличенко. Втора награда бе присъдена на звездата от "Мюзик Айдъл" Преслава Мръвкова, а трета остана Веселина Дебренлиева от Сандански.

Истински фурор предизвика появата на изпълнителя на актуалния хит "Дим да ме няма" Владимир Ампов – Графа. Цял Петрич се събра на площада, за да види и чуе неговия самостоятелен концерт. Тълпи от деца от часове по-рано бяха окупирали сцената в очакване да видят своя любимец. Певецът беше посрещнат като Майкъл Джексън (Michael Jackson), а и той се раздаде подобаващо на хилядната публика, като я зарадва с най-популярните си песни. Компания на сцената му правеха DJ Борче и неустоимите Теа и Индира.

Както MySound.bg вече писа, водещи бяха Илияна Попова и Драгомир Драганов. Иво Дамянов се погрижи за сцената, осветлението и озвучаването. Организатор и продуцент е община Петрич, а хотел и телевизия "Бац" бяха сред спонсорите на събитието.

Концертите бяха заснети от TV1 и ще бъдат излъчени на запис по телевизията.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички