Легендата Клас на нов глас с първо самостоятелно шоу от 19 години


Легендата Клас на нов глас с първо самостоятелно шоу от 19 години

4892

Пионерите на българския ню уейв Клас се завръщат в светлината на прожекторите с първия си самостоятелен концерт след 19-годишна пауза.

Концертът им е в столичната зала "Фестивална" на 19 април.

Това ще е и първа официална изява на формацията на живо след музикалните събития  "Улица Нов живот", посветени на Димитър Воев, фронтмен на Нова Генерация. Както MySound.bg писа, честванията се проведоха в София през октомври.

Групата ще представи и песни от новия си албум, който подготвя в последните години. "Парчетата са съвсем в стилистиката на Клас, но са съобразени с модерното звучене. Не бихме се концентрирали върху тях, ако просто искахме да сложим хитовете ни под индиго", коментира за MySound.bg Момчил Колев, който се присъединява към бандата през 1989.
 
"В процеса на работа започнахме да установяваме, че все повече хора се чудят дали някога отново ще ни видят на сцената. И най-сетне дойде един удобен повод да го направим", казва Иван Градинаров, един от създателите на бандата.

Музикантите обясняват дългогодишната пауза със стремежа си към качеството на музикалния продукт, който предлагат на аудиторията.

Формацията е основана в София през 1986. В първоначалния ѝ състав са: Бойко Петков (вокали, бас, китара, композиции, текстове), Иван Градинаров (китари) и Ангел Пенчев (клавир).
 

Билети за концерта на Клас в зала "Фестивална"- чрез www.tixgate.com и www.ticketstream.bg, по 30 лв., в деня на събитието и на входа на залата: 40 лв.

Още -на:

https://www.facebook.com/events/420118704728143.

Видео - на:

http://www.youtube.com/watch?v=UNQnIPcy9sY

http://www.youtube.com/watch?v=gFIYrRyZbtM

http://www.youtube.com/watch?v=pej9V8S3QEA 
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички