Изпращаме Гого от Тоника днес


Изпращаме Гого от Тоника днес

3960

Погребението на Георги Найденов - Гого ще в неделя, 12 януари, информира кметът на община Бургас Димитър Николов.

Както MySound.bg извести, любимият на поколения българи певец ни напусна на 64-годишна възраст в нощта на 9 срещу 10 януари.

Поклонението ще бъде от 11.00 часа в Ритуалния дом на Гробищен парк - Бургас.

Димитър Николов отправи към семейството и приятелите на покойния следните съболезнователни думи:

"Скъпи близки, приятели и почитатели на Гого,

Бургас се раздели с един много скъп за всички нас човек - обичаният от всички Гого. Загубата е изключително тежка и за мен като кмет на община Бургас, и като негов приятел. Скърбя заедно с вас, със семейството и хилядите почитатели на един от най-обичаните български изпълнители.

Гого беше богат човек, защото имаше любовта на публиката. Знам, че тази любов няма да свърши със смъртта му, защото след него остават незабравимата му усмивка, човечността му, чувството за хумор и всички песни, които изпя.

Скъпи бургазлии,

Когато чуете или запеете "Бургаски вечери", спомняйте си за Гого - наша гордост и любимец на цяла България. Така ще му благодарим за това, че цял живот се раздаваше на своята публика и на приятелите си.

Пред паметта му - дълбок поклон!

Обичаме те, приятелю!"

Членовете на Фамилия Тоника - Милица, Ралица, Драго, също изпратиха своето съболезнование.

"Сбогом, приятелю! Ний пак ще пеем,

но песента ни ще плаче с нас..."
 
Не вярвахме, че тези стихове са толкова страшни! Както и не вярвахме, че ще дойде ден да напишем:

Георги Димитров Найденов (6 август 1949 – 10 януари 2014)

Гогич, приятелю!... Ти си си тук – сред нас! И винаги ще бъдеш с нас! Микрофонът ти е включен! Сцената, прожекторите, публиката - чакат те! И ние чакаме усмивката ти и гласът ти да прозвучи!

А теб те чака поредната идея, поредният проект, чашата с уиски преди концерт, недопушената цигара...

Чака те оня зверски хъс за работа! И онази кротка, уморена усмивка след концерт... Миговете на отпускане преди следващия напън. Защото при теб нямаше покой! И нямаше умора!

"Няма умора"... Толкова искаше да запишем тази песен! Защото хора като теб не са родени за покой! Защото такива като теб се уморяват, когато нейде по-задълго спрат!

Гога!... Утре в 10...репетиция, приятелю!"

"Дарба и скромност белязаха творческия път и живота на певеца" - отбеляза президентът Росен Плевнелиев в писмо до семейството му - "Гого избра да пее за онези непреходни ценности, които ни сплотяват дори в тежките моменти и ни вдъхват надеждата да си пожелаем "Нека да е лято".  "Поздравът "Здравей, как си приятелю" ще продължава да стопля сърцата ни и да ни напомня за това колко е важна обичта и подкрепата между хората. Споделяйки с всички нас най-голямото си богатство – песните, Гого ни завеща духовна мъдрост и сила, преплетени в рибарските мрежи на "Бургаски вечери".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички