Грууви метъл от сърбите Concrete Sun в София


Грууви метъл от сърбите Concrete Sun в София

3783

Първият концерт на Rawk’ N’ Roll за лятото в България e на Concrete Sun.

Сръбската банда, залагаща на горещи рифовe и деветдесетарски метъл, ще свири за първи път у нас в B-Side на столичния клуб Mixtape 5 на 5 юли.

Софийската алтърнатив банда Soundprophet ще свири преди гостите.

Сърбите са от Нови Сад и забиват силно напомпан южняшки груув/стоунър метъл с щипка гръндж. Чисто новият им втори албум "Eight" излезе извън тяхната родина чрез швейцарския лейбъл Miner Recordings тази пролет.

Музикантите на сцена от 2009 и са една от най-бързо набиращите скорост сръбски групи. Дебютът "Sky Is High" (2011) им донесе позитивни отзиви от световния ъндърграунд и ги прати на сцената на фестивали като Exit и Sziget. Песните на Concrete Sun са директни, рифови пестници, които напомнят за силните години на груув и садърн метъла от 90-те и банди като Down и Ugly Kid Joe. Вторият диск на сърбите - "Eight", който също получи силни отзиви, ще бъде представен в България.

За четирите години, откакто са заедно, музикантите от Soundprophet си извоюваха водещо място на клубната сцена в София, а първият им концерт извън столицата препълни пловдивския клуб "Петното на Роршах" в началото на тази година. През ноември групата издаде и дебютния си албум "More Than Any Spoken Words", в който участва и изключителната Деница Серафимова от етно-уърлд магьосниците Irfan. Песните на Soundprophet са едновременно лирични и дълбоки, съчетаващи красиви китарни мелодии, страхотни вокални линии, мелодичност и тежест в перфектен баланс – пресечната точка на старите гръндж банди и модерния алтернативен рок с дълбочина, енергия и почерк.

Билети за концерта - в мрежата на Eventim в страната на цена от 15 лева. В деня на събитието и на входа на клуба ще струват 20 лева.

Линк за продажба на билети:
http://www.eventim.bg/bg/bileti/concrete-sun-soundprophet-sofia-club-mixtape-5-365072/event.html

Concrete Sun във Facebook:
https://www.facebook.com/concrete.sun

Тийзър видео към албума "Eight":
http://www.youtube.com/watch?v=41KjybdqlZI

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички