Show Me A Dinosaur в пост рок и метъл стъпка


Show Me A Dinosaur в пост рок и метъл стъпка

3852

Руснаците Show Me A Dinosaur ще свирят за пръв път пред софийска публика по покана на Rawk'N‘Roll.

Концертът на пост рок/пост метъл сензацията, който ще се състои в малката зала на столичния клуб Mixtape 5 от 20.30 ч. на 11 юли, е седмица след първия летен лайв, организиран от фензина - Concrete Sun и Soundprophet (5 юли), и е част от европейското турне на руснаците в подкрепа на втория им албум, лаконично озаглавен "Dust". Ден преди шоуто в София музикантите ще свирят в Пловдив заедно с българската формация Mindown, а на 12-и се отправят към Чехия и Германия.

Софийската банда Trysh ще излезе преди гостите. В рамките на няколко седмици, това ще бъде втора поредна изявa на триото, след провелия се на 27 юни The Gathering Of The Elements, където момчетата делиха сцена с Upyr, Obsidian Sea и Muddy.

Предвид летните отпуски и силната концертна програма, билетите за изявите  се продават от 3 юли на съвсем достъпна цена в мрежата на Eventim за 10 лева, като на входа ще струват 15 лева.

Show Me A Dinosaur (на снимката) е трио от Санкт Петербург, създадено през 2011. Неговият дебют "Evolvent" се появи същата година и бързо грабна вниманието и на публика, и на критика. През януари тази година момчетата издадоха своя втори дългосвирещ албум – "Dust", който не само оправдва високите очаквания, последвали "Evolvent", но придаде увереност на музикантите, че най-сетне могат да тръгнат на първото турне извън родната си  Русия. Саундът на Show Me A Dinosaur се отличава с атмосферични рифове и мрачни пасажи, драматични промени в темпото и неочаквани кресчендата. Горещо се препоръчва на всички, които обичат качествени пост рoк/пост метъл банди като God Is An Astronaut, Maybeshewill и Tides From Nebula, подчертават организаторите.

Мрачният слъдж/пост метъл на Trysh е идеалната подготовка за атмосферичното звучене на Show Me A Dinosaur.

Линк към събитието във facebook за концерта в София:
https://www.facebook.com/events/317601511738769/

Линк към събитието във facebook за концерта в Пловдив:
https://www.facebook.com/events/1428197547465065/

Интервю на Show Me A Dinosaur:
http://www.rawknroll.net/interview/63/

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички