U2 с нов албум до края на годината


U2 с нов албум до края на годината

3579

Ирландските рокаджии от U2 ще издадат нов албум към края на тази година, извести Contactmusic.

По всяка вероятност 13-ият студиен - и все още неозгалавен диск, на знаменитата банда ще се появи през ноември.

Вокалистът Боно, китаристът Ди Едж, басистът Адам Клейтън и барабанистът Лари Мълън джуниър оповестиха в началото на тази година, че отлагат премиерната за проекта дата за 2015. Това ще е първият албум на квартета от "No Line On The Horizon" (2009). Още с появата си той оглави класациите на Великобритания, Ирландия, Франция, Германия, Белгия, Финландия, Япония и Чехия.

Формацията ще представи някои от новите си песни на фестивала ITunes в КамдънСеверен Лондон, през септември т.г.. "Изглежда, че, колкото повече музикантите остаряват, им трябва все повече време да завършват творбите си. Но хубавото при U2 е, че цялостният албум винаги си струва труда и времето. Тази магия, която бандата винаги е улавяла... изглежда все още не я е уловила за този диск", коментира близък до проекта човек пред Billboard.

54-годишният фронтмен Боно - основен композитор, изпитва липса на вдъхновение през последните години. "Албумът беше истинска борба за музикантите. Отне им много време, а на Боно му беше трудно. Те обаче са сигурни, че чакането на феновете си е струвало. Създаването на новия материал бе сериозно предизвикателство за групата. Подборът на песните отне много време. Музикантите обаче са уверени, че решението да не се избързва е било правилно", твърди източник на The Sun.

"Най-добрите седмици в звукозаписното студио имахме през 1979. Мисля, че и другите членове са наясно, че U2 трябва да направи нещо специално, ако иска да продължи да съществува", каза певецът през 2012, обявявайки, че следващият диск на групата ще бъде "експериментален" и "ще се помни дълго време", като ще бъде продуциран от Пол Епуърт и Райън Тедър. Без титана Рик Рубин този път.

Към днешна дата в продуцентското кресло е Дейнджър Маус.

Ирландците пуснаха парчето "Ordinary Love", което бе номинирано за "Оскар" в категорията за най-добра оригинална песен от филм през 2013, но не спечелиха наградата. Песента - част от саундтрака към биографичния филм за бившия президент на ЮАР Нелсън Мандела - "Mandela: Long Walk Тo Freedom". обаче отнесе "Златен глобус".

На 2 февруари 2014 за дигитален даунлоуд бе предоставена "Invisible" - с анонс, че това е първата готова песен от новия албум, но не и официален пилотен сингъл от него.

"Поп музиката ти казва, че всичко е наред, а рок музиката - че не е, но че можеш да го промениш. Все по-малко днес мисля за това, което моята музика би трябвало да предизвиква у публиката. Важно е да останеш честен в работата си. Когато всичко свърши, си тръгваш. Захващаш се с нещо ново. Светът не започва и не свършва с нас. С годините се усещам, че ставам все по-нервен, нетърпелив. Искам всичко, а не мога да го имам, не мога да го постигна. Затова си казвам: "Спокойно, мой човек, ти имаш достатъчно!", призна Боно.

И призова младите музиканти: "За*би концепциите, пиши песни!"

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички