Айляк фест наближава. Виж какво са подготвили организаторите


Айляк фест наближава. Виж какво са подготвили организаторите

4174

Четвъртото издание на "Айляк фест" (I Like Fest) ще се проведе в Младежки хълм" - на открито в Пловдив, на 29 и 30 август.

В двата фестивални дни от 14.00 до 02.00 часа посетителите ще могат да се насладят освен на богата музикална програма, и на интересни игри, работилници, пазар с ръчно изработени бижута, изложби и йога. Музикалните вечери са тематично под надслов "етно айляк" и "клубен айляк".

Организаторите обещават много изненади. "Стараем се да допринесем за айляшкото настроение на всички наши посетители. За целта сме подготвили различни забавления за различни вкусове: турнир по джаги, слаглайн, рисуване на модели live, музикален workshop дидж, vip bar "морска айляк зона" (това е изненада, за да се постигне още по–голям градус на айляк), има и нещо за ориентираните към здравословна кухня и вегетариански храни и още релакс неща", споделят от екипа на "Айляк фест".

На фестивала ще бъдат гости и Народно читалище "Бъдеще", сега 2006. Това е организация, работеща активно с деца и младежи. Нейната основна задача е да направи света по-цветен, по-хармоничен и добър! Организацията работи в сферата на образованието и обучението на деца, младежи и възрастни. На събитието те ще водят различни игри за аудиторията, забавление и придобиване на знания за природата по много интересен начин.

Хедлайнъри в първата фестивална вечер (29 август) са победителите от сръбския фестивал "Гуча" - оркестърът на Кристиан Азирович. Виртуозният музикант спечели наградата за най-добър тромпетист на уникалния балкански фестивал пет пъти – през 2008, 2009, 2011, 2012 и 2013. Това нарежда него и оркестъра му редом до изпълнители от класата на Горан Брегович и Бобан Маркович. Гостите ще пристигнат в Пловдив, за да пренесат духа на известния сръбски фестивал под тепетата и да предадат неповторимия балканския ритъм на посетителите.

В същия ден на сцената ще се качи и група Оратница. "Етно айлякът" ще бъде озвучен в този ден още от Митко Таралежков + BGGZ Rubbit & Невен, сай-транс ветерана Kliment, а меломаните очакват с нетърпение и етно-дъбстеп от прославилия се по света и у нас композитор Иван ШоповBalkansky.

Втората фестивална вечер ще започне с много фънк и дъбстеп и ще продължи с реге-дъб експериментатора с артистичен псевдоним Sofia Dub Club. Превес на събитието ще е живата китарна музика с участието на четири пънк, ска и хард рок банди. На сцената ще изсвирят парчета любимите на аудиторията групи Lokmaruhu и Plastic Bo, ще се изявят и пловдивчаните Gabana.

Водещото име във втората вечер е на родната банда Smallman. Освен добре познатите парчета, музикантите ще изсвирят и песни от своя последен албум – "Envision", който излезе през май. За да бъде шоуто наистина незабравимо, групата е подготвила и ново уникално визуално шоу, така че не пропускайте да станете част от приключението и във втората вечер на "Айляк фест", приканиха организаторите.
 
Четвъртото издание на фестивала ще завърши официалната си програма с двучасов сет от доайена на родната дръм- ен- бейс сцена – Targy (Hard Music And Sound United), а в програмата e още и дъбстеп сет от пловдивчаните Soundforia.

Повече информация за бандите може да намерите в официалния сайт на фестивала на адрес - http://www.likeailqkfest.com

А актуални новини за фестивала следете в социалната мрежа на следния адрес :
https://www.facebook.com/events/1453705164884345/?fref=ts

Билети за фестивала са налични в мрежата на Eventim на цени от 10-18 лв. на предварителна продажба и  15-30 лв. в дните на събитието.

Фестивалът се провежда с подкрепата на община Пловдив,  Jagermeister и "Загорка".  
 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички