Майли Сайръс и Бионсе с най-важните отличия от MTV Music Awards


Майли Сайръс и Бионсе с най-важните отличия от MTV Music Awards

3752

Майли Сайръс и Бионсе Ноулс триумфираха на церемонията по раздаването на MTV Music Awards 2014, която се състоя в Ингълууд, Калифорния, на 24 август.

Както е известно, тъмнокожата дива имаше най-много номинации - 8, следвана от Иги Азалия и Еминем с по 7.

Най-значимата награда - за видеоклип, отиде у Майли Сайръс заради "Wrecking Ball". Парчето е сингъл от последния диск на вокалистката - "Bangerz" (2013), който дебютира на върха в двата чарта за албуми на "Билборд" - Top 200 и за дигитална продажба с над 270 хиляди копия. С "Wrecking Ball" певицата постави нов рекорд за гледания на един клип в платформата на VEVO в рамките на 24 часа!  Скандалното видео, режисирано от Тери Ричардсън, бе видяно над 19.3 милиона пъти в първия си ден онлайн. "Wrecking Ball" задмина досегашния рекордьор - видеото "Best Song Ever" на британската банда One Direction (с 12.3 милиона в рамките на 24 ч.).

За видео на годината в Ингълууд се състезаваха още "Drunk In Love" на Бионсе ft.Джей-Зи, "Fancy" на Иги Азалия ft. Чарли XCX, "Happy" на Фарел Уилямс и "Chandelier" на  Сая.
 
Освен специалната награда "Авангард" на името на Майкъл Джексън, която е отличието за цялостни постижения на MTV, Бионсе получи приз за най-добро видео с послание и за операторско майсторство ("Pretty Hurts"), както и сътрудничество в парчето си с Джей-Зи - "Drunk In Love". То е от нейния пети студиен проект "Beyoncé", който разби всички рекорди в iTunes  Store® с продажби от 828 773 само три след премиерата си на 13 декември миналата година, превръщайки се в най-бързо продавания албум за всички времена в магазина на Apple.

Ариана Гранде отвя конкуренцията в категорията за най-добро поп видео ("Problem" ft. Иги Азалия), но в надпреварата за най-добро видео на певица отстъпи пред Кейти Пери и нейния клип "Dark Horse" с Джеси Джей. Най-добро рок видео стана "Royals" на Лорд, преборвайки номинираните Арктик Мънкис, Блек Кийс, Имеджин Дрегънс и Линкин Парк.

Ед Шийран спечели статуетка за най-добро видео. Клипът към "Sing" измести Еминем, Джон Леджънд, Фарел Уилямс и Сам Смит. Дрейк отнесе приз за хип-хоп за "Hold On (We're Going Home)" с Маджид Джордан.

За най-добра хореография бе удостоена Сая заради "Chandelier". Наградата за сценография взе "Reflektor" на Аркейд Файър, за монтаж - "Rap God" на Еминем, за визуални ефекти - "The Wrining's Оn Тhe Wall" на ОК Гоу, а за режисура - "Turn Down For What" на DJ Снейк и Лил' Джон.

За най-перспективни артисти бяха поощрени музикантите Фифт Хармъни и клипа "Miss Movin On".

Бионсе закри галата с с епично 20-минутно медли. На сцената към нея се присъединиха съпругът ѝ Джей- Зи и дъщеря им Блу Айви. Шоколадовата вокалистка се представи   в трико с метален цвят, докато двегодишната Блу Айви и Джей-Зи гледаха от публиката, когато певицата заяви "MTV, добре дошли в моя свят".

Въпреки слуховете за раздяла, семейството бе заедно на сцената, когато Бионсе получи специалната награда "Авангард", а Джей-Зи нарече съпругата си "най-великия жив изпълнител". Със сълзи на очи тя благодари на публиката и погледна към Джей-Зи и дъщеря си, като каза, че ги обича.

Двучасовото шоу беше по-кротко от предишни церемонии, известни с режисираните си скандали, коментират световните агенции.

Най-шокиращият момент от 31-ото издание на MTV Music Awards бе танцът на Ники Минаж, докато изпълняваше "Анаконда" в първите минути и проблемите с тоалета ѝ, когато се присъедини към Ариана Гранде и Джеси Джей за "Bang, Bang".

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички