София става музикален епицентър на Балканите


София става музикален епицентър на Балканите

3623

Позитивни музикални вибрации от Румъния, Словения, Черна гора и Сърбия ще звучат от сцената на фестивала на независимите артисти и производители на крафт бири rtm+beer 2015.

Фокусът на събитието тази година са Балканите. Публиката ще се наслади на музикално пътешествие из околните държави в обширното пространство в и около "Маймунарника" в Борисовата градина на 12 и 13 септември.

От  дълбоките дебри на хип-хопа и съвременната денс музика е вдъхновена авторската продукция на оригиналния бийтмейкър DJ Phellipe P (Сърбия), част от Mystic Stylez Collective в Белград.

Директно от сръбската столица идва и Spacewalker. Водещ на предаването Balanso по най-слушаната радиостанция в страната B92 и автор на култова поредица Balance-партита, той е абсолютен новатор с феноменални находки в ъндърграунд хип-хопа и дийп джаза повече от десетилетие.  

Подобна е биографията на човека зад радиошоуто MigrationsMr.Goju (Черна гора), който поддържа в него свеж и модерен поглед върху добре забравените броукън бийт класики, както и новите хаус, фънк, соул, джаз и суинг изпълнители повече от 10 години.  

Към компанията ще се присъединят и Nula (DJ Set) от Словения (представящ себе си като "бар, клуб и bboy батъл диджей едновременно"), рамо до рамо с Woo D (на снимката), които ще ни разтанцуват в стиловете фънк, соул, джаз, латино, рап, афро, фънки брейкбийт и избрани класики от 60-те, 70-те и 80-те.

И за да бъде пътешествието пълно, ще се насладим на музикалната селекция на Kosta – активен организатор на събития и управител на лейбъла AWD House в Румъния, който обещава подобаващо забавление в целия регистър от джаз, ню фънк и даунтемпо, чак до разнообразни афро звуци, техно и традиционен хаус.

Лятната прогноза за уикенда е гарантирана и от сънародника му UFE, който ще продължи парти линията с хип-хоп върху горещи африкански ритми и тропически латино звуци, миксирани с джаз и фънк брейкове. Динамична съвкупност от всякакви влияния, музикалната селекция вещае едно: музика, която прави бирата по-вкусна... а защо не и обратното?  Разбира се, качествената бира изисква и вкусна храна и присъстващите ще имат възможност да опита най-различни ястия, приготвени на място с качествени продукти по оригинални рецепти.

И тази година публиката ще се наслади на множество работилници, игри, образователни презентации и неповторимата атмосфера на един празник на всички, които имат страст към бирата и изкуството с характер.

Организиран от бирена работилница Ах!, фестивалът е едно от малкото събития у нас, което предлага социална атмосфера, освободена от всякакви корпоративни марки и трендове.  Както организаторите обичат да казват, rtm+beer е фестивал "от хората за хората" и неговата цел е да бъде катализатор на по-качествена и осъзната потребителска култура и начин на живот чрез конструктивна конкуренция.

Входът в двата дни ще е свободен.

Още – на:

https://www.facebook.com/RtmBeerFestival

Събитието във Фейсбук:

https://www.facebook.com/events/947919051927345/

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички