Руската пост-пънк банда Motorama за първи път в България


Руската пост-пънк банда  Motorama за първи път в България

5077

Руската пост-пънк/ню уейв група Motorama идва за първи път в България.  Концертът ще е в столичния клуб Mixtape 5 от 21.00 ч. на 13 декември по покана на "Грешния организатор". Българската дата беше добавена ексклузивно за Балканите, след като първоначално бяха обявени изяви само в южната ни съседка. Квартетът от Ростов на Дон е сформиран през 2005, а името му идва от едноименния сюреалистичен филм – "Motorama" (1991). В дискографията на групата са четири студийни албума и две EP-та. Премиерата на последния запис  - "Dialogues", се състоя тази година. 
 Текстовете на формацията са изцяло на английски език, като вокалите на Владислав Паршин често биват сравнявани с гласа на Йън Къртис, фронтмен на Joy Division. Дори първите два миниалбума са в стил, близък до класическия пост-пънк на култовите британци. Това естествено се отразява на руската група като нож с две остриета – освен, че придобива голяма популярност в Русия и извън нея, формацията бива доста критикувана, че копира британските легенди. Всичко се променя с издаването на албума "Alps", в който саундът  завива накъм ню уейв и инди поп, а парчетата стават по-меланхолични, отколкото депресивни. От българска страна рамо ще удари една от най – обещаващите групи в ъндърграунда – Jin Monic. Вечерта ще стартира с гиг на Николай Иванов (вокал), китаристите Ивайло Василев и Боян Дечев, Джокич Стефанов (бас) и Георги Иванов (барабани), които дебютираха повече от убедително с едноименен албум през пролетта. Буквално преди дни бандата представи видео към сингъла си "Hateful". 
Билети - в мрежата на ticketlogic.bg или www.bilet.bg/каси/. Цената им е 20 лв., а половината пропуски са изкупени. В деня на концерта и на място ще са по 25 лв.  Събитието във Фейсбук - тук

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички