Daniel Cavanagh (Anathema) солово в София на 14 април


Daniel Cavanagh (Anathema) солово в София на 14 април

3936

"Мисля, че един ден можем да сме група с влиянето на Pink Floyd", казва с намигване, но и със самочувствие и с присъщата си увереност китаристът Daniel Cavanagh, когато говори за своята банда Anathema.

Намираме причини да вярваме, че има известна доза истина в подобни думи, наблюдавайки развитието на формацията от Великобритания през последното десетилетие, твърдят от екипа на Live & Loud, организиращ индивидуален концерт на знаковия англичанин в София на 14 април.
 
Българската публика и Danny имат особена връзка, която се е развила през годините с няколкото запомнящи се солови гостувания на музиканта у нас, извън тези с бандата му.  Когато е на сцената, мултиинструменталистът винаги предлага пълнокръвно шоу, като умело прескача между пианото и китарата. А начинът, по който преживява текста докато пее, превръща всяко шоу в дълбоко емоционално.

Danny има нов проект, озаглавен "Monochrome". Това е диск, който музикантът определя като много личен; албум, който е отражение на вътрешния свят на артиста, инспириран от изконните човешки състояния на любов и загуба.

Не е чудно, че Danny - основен композитор в Anathema, създава композиции така близки до тези в титулярната му формация. Когато в средата на миналата година излезе първият сингъл от Monochrome "The Exorcist", британецът сподели, че останалите от Anathema толкова много харесали песента, че я виждали като евентуално водещо парче в албум на групата, но той го запазил за своя моно проект.

Това парче, както и останалите от изданието, ще прозвучат в столичния клуб Live & Loud на 14 април. Почитателите да се настройват за приглушена светлина, пиано и един червенокос талантлив чаровник, който ще предложи час и половина с песни от соловата си кариера, класики на Anathema в различен прочит и няколко кавъра на емблематични композиции...

Многоточието е защото с Danny никога не се знае - веднъж запалил фитила, той трудно слиза от сцената и винаги има да поднесе още изненади.

Билети - в предварителна продажба от ETicketsMall и онлайн чрез www.liveandloud.net на промоция от 25 лв. до 20 февруари. След това цената им ще се вдигне, а в деня на събитието (ако има останали пропуски) ще се продават само на вход.

Бройката им е ограничена, подсигурете се навреме, препоръчаха организаторите.

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички