ГрАдски легенди: Айс Кюб изкърти столичната Универсиада


ГрАдски легенди: Айс Кюб изкърти столичната Универсиада

5492

Легендата на рапа - Айс Кюб (Ice Cube), изнесе невероятен концерт в столичната зала "Универсиада" снощи.

Около 3000 български фена подскачаха, увлечени от черните ритми и рими.

Изявата бе част от европейското турне на Айс - един от основателите на митичната група N.W.A, положила основите на гангста рапа.

Шоуто продължи повече от 2 часа, а за подгряването на публиката се погрижиха Кнас (KNAS), заедно с диджей Uli G и DVD, които убедително форсираха на партито.

След тях на сцената се появиха Марти Джи и Станчо, които заложиха на някои от най-взривяващите класики. Те не пропуснаха да отбележат, че следващите, които ще дойдат в България, са Метъд Мен (Method Man) и Редмен (Redman).

После на сцената скочи DJ Crazy Toones, който е винаги с Айс Кюб по време на концертните му изпълнения. Докато той миксираше, пред българските фенове се  появи и самият хедлайнър. Заедно с него беше и WC, част от групата му Уестсайд Кънекшън. Рапърът промоутира своя най-нов албум "Raw Footage” (2008), като в него отново водещи бяха социалните лирики.

От сцената Айс изрази съмнение в качествата на новите хип-хоп изпълнители, като не пропусна да нахрани критиците, които са на мнение, че рапът прави хората агресивни и склонни към убийства. С хитовете си от новия албум и най-вече с „Gangsta Rap Made Me Do It”, той се противопостави на Джордж Буш и други политици, отговорни за войната в Ирак.

Накрая титанът показа и уважението си към членовете на N.W.A. - Доктор Дре, DJ Yella, MС Ren и покойния Eazy-E. След като изреди всички поименно, той изпя някои от големите хитове на легендарната група.

След концерта част от публиката се премести в столичния "Bony’s Club", където бяха пускани предимно парчета от олдскуул хип-хопа. Наред с класиките на Айс Кюб, феновете куфяха на парчета от албумите на Доктор Дре, Снууп Дог, EPMD, Уу-Танг Клан, ТуПак, Ноториъс Би.Ай.Джи., Терър Скуад, КейАрЕйс-Уан и и много други.

За доброто настроение се погрижи отново DJ Mарти Джи.

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички