Вендета застига комерсията! Снежана Борисова с Дейвид Вендета


Вендета застига комерсията! Снежана Борисова с Дейвид Вендета

6735

Снежана Борисова ще пусне неземния си глас в първото издание на партито "Made In BG", което ще се състои на "Cacao Beach", Слънчев бряг, на 5 август.

Освен нея и родният саксофонист Боби Петров ще се включи в купона, хедлайнъри на който са топдиджеите Дейвид Вендета (David Vendetta) и Стан Колев (Stan Kolev). 

Снежана Борисова е една от най-известните български изпълнителки на автентични народни песни, проникновен интерпретатор на фолклора от  Шоплука по-специално.

"Тя си е създала име на певица, която винаги е готова да експериментира: като се започне от изпълненията на обработките на Димитър Пенев като част от трио Българка-Пенев - до последните й записи на етно-техно-фолк", отбелязва точно Албена Безоваска в обложката към диска на Снежана "Shoppe Region" (2003) от поредицата ""Bulgarian Folk Heritage" на "Гега Ню" (на снимката).

В него има 27 народни песни. Сред тях е и „Чичовите конье“, част от саундтрака на филма "Ъндърграунд".
 
Изпълнителката участва и в квартет, който заедно с оркестъра на Горан Брегович изнася концерти в най-престижните световни сцени - „Олимпия“ в Париж, Кралската фестивална зала в Лондон, „Санта Чечилия“ в Рим, на Акропола в Атина.


Борисова, работила 5 години с Брегович и пяла в 6 от албумите му, представя вокалите и в няколко кинопродукции, сред които „Свети Павел“ и „Юлий Цезар“, както и италианските „Черната завеса“ и „Лурдс“.

Не по-малко слава донесе на Снежана участието й в театралната постановка към "Евангелие по Матея" на Мариус Куркински и проекта Трансформейшън.

Един от най-добрите български саксофонисти, Боби Петров, също ще се включи в "Made In BG" - събитието, организирано от "Relaxator’s Dance Company".

Гостът го е избрал лично.

Дейвид Вендета и нашият Стан Колев са двама от най-успешните и обичани по света диджеи.

Колаборацията им със Снежана и Боби е предостатъчна да превърне изявата в едно от най-горещите събития това лято.


Още - на www.myspace.com/relaxatorsdancecompany

Още от Уърлд/Латино


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички