Стоун Темпъл Пайлътс на N 1 в САЩ


Стоун Темпъл Пайлътс на N 1 в САЩ

5470

Кой сега е N 1 в САЩ?

Стоун Темпъл Пайлътс (Stone Temple Pilots)!

Едноименният албум на удостоената с "Грами" ("Grammy")  банда, който излиза след почти десетгодишно мълание, оглави класацията на "Billboard" за рок албум. Освен в нея, групата е на първо място и в чартовете за алтернативен и хард рок проект.

"Stone Temple Pilots" се приема повече от възторжено от критиката и от пресата като цяло. Фронтменът на групата Скот Уейлънд е на корицата на последното издание на „Spin”, описващо диска като „агресивен със силни мелодични припеви и нотка на носталгия”. Колегията на "USA Today" също е ласкава към албума: „характерният за бандата микс от ярък рок с блус елементи и глем гръндж и звученето на Скот Уейлънд”, а редакторите на "Rolling Stone" коментират - „умели музикални мотиви в стил Лед Цепелин на Dean DeLeo, гърлени припеви и страхотни, неочаквани проблясъци от яркия почерк на Битълс".

Сред едни от най-впечатляващите парчета е пилотният сингъл „Between The Lines”. Песента се утвърди в рок класациите, като се задържа четири седмици на върха на радиочарта за мейнстрийм рок и три в тази за модерен рок. Видеото към парчето, както и ексклузивни кадри зад кулисите, можат да бъдат видяни официалния сайт на групата - www.stonetemplepilots.com.
 
Доминираща сила в рок музиката още от 90-е години, Стоун Темпъл Пайлътс се утвърдиха като една от най-успелите и иконични групи на своето поколение с 15 "Топ 10" сингъла в "Billboard", 6 от които достигнаха N 1, както и албуми, продадени в над 35 милиона копия в световен мащаб.

"Atlantic Records" вече обяви детайли около предстоящото северноамериканско турне на бандата, което ще стартира от Денвър, Колорадо, в прословутия "Red Rocks Amphitheatre", и ще продължи до началото на септември. Специално участие в обиколката на групата ще вземат и Cage Тhe Elephant.

Бандата планира изяви и в няколко северноамерикански фестивала – ежегодния канадски "Rock On The Range" (7 август), "Arizona Fall Frenzy", насрочен за 17 септември, както и фестивала "Rock’N Rev" в Южна Дакота, който ще се състои на 11 август.

Албумът "Stone Temple Pilots" излиза на българския музикален пазар благодарение на "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International".

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички