Квартетът на знаменития джазмен Peter Erskine пристига за първи път в България
Световната сензация Tekashi 6ix9ine и трап звездата NLE Choppa идват за първото издание на Menace To Society Festival
Японците heavenphetamine с извънреден концерт в София
Микрофестивалът "Инфундибулум" обживява подлеза до автогарата в Габрово с футуристичен арт ъндърграунд. Саундтракът е на Илко Биров, Павел Терзийски и Gonzo From The Block
Rock-Stravaganza с ангелите на румънския рок Scarlet Aura и Chasing Тhe Veracity
Осмото издание на Sofia Singer Songwriter Fest с победител от България
Концертът на хардкор титаните Madbаll в София е напълно разпродаден
Интуитивно музициране в новия албум на Мирян Колев, представя го в "Топлоцентрала" на 9 октомври
Deadscape завладява сцените в Пловдив, Бургас и София с новия си албум "State Of Decline"
В ритъма на суинга с The Oldie Goldies. Формацията представя първия си албум "Happy Feet" на живо
Азиатски октомври за "Аларма Пънк Джаз". Очакваме доайена на японския авангарден джаз Масахико Сато и монголско-френско-българското фолк-рок трио Violons Barbares
Никос Вертис разпродаде за трети път най-голямата зала в София

Мечока ръмжи солово в Sofia Live Club


Мечока ръмжи солово в Sofia Live Club

7001

Виктор Анчев, по-популярен като Мечока, ще представи соловия си проект "Гладна мечка хоро не играе" в "Sofia Live Club" от 19.30 часа довечера.

Родният хип-хопър ще изпълни подбран микс от албума, а в изявата му ще участват Кристина, Гетомен, Били Хлапето, Джи Дог, Камора и др.

За доброто настроение на присъстващите ще се погрижат DJ Diamond и DJ Sve с най-добрия хип-хоп. Официалното афтърпари ще бъде отново на това място от 22.00 часа, а същите диджеи ще представят невероятен микс от класни ар-ен-би, соул и т.нар ню джак, а за гостите, които останат малко по-късно, Мечока е приготвил втори сет на живо.

Проектът ще бъде издаден и разпространен от "The New and UntouchableGhetto Productions"/"©&® Rhyme & Hustle" на 30 юни.

Гладна мечка, хоро не играе” е вторият солов диск на изпълнителя.

С метафоричната препратка на заглавието той представя луксозен продукт, който търси слушателя след дълъг творчески път. Концепцията е проста – в днешния материален свят, независимо от това доколко духовен е човек, малко или много всички сме зависими от материалното около нас, а и без него не можем да сме пълноценни.

Мечти” е песента за стремежа към по-добър живот, "Жените пазаруват”  - с участието на вокалиста на Tri O Five ( Майкъл Флеминг, a. k. a Lexus) е иронизиращ, енергичен трак, в който се описва как протича „женскияj” шопинг. В „Една вечер” звучи гласът на певицата Кристина, като парчето разказва за нощния живот на Мечока, особено при среща с привлекателно момиче.

Сред песните има и със социални теми.

Албумът съдържа 15 песни, продуцирани от Петър Петков (Гетомен), големия български композитор Димитър Гетов, Бате Са и Булет. Гост изпълнители са артистите на "Гето Продакшънс": Гетомен (Хората от гетото), Митко Бомбата, Камора, G Dogg, Billy Hlapeto. Вихрят се още Бате Са, Булет, Раката, Светеца и Роси.

Проектът бе анонсиран от два сингъла и видео клапа: "Ryder Music" и “Ohh Noo”.

Третият пилот - „Класика”, ще бъде клипиран през юли.

Виктор Анчев е роден през 1985 в София. Прякора си получава още невръстен от майка си, която почива когато той е на 9-годишна възраст. Заобиколен от средата на кваратала "Зона Б-5", където е израстанал, и в близост с първата улична рап звезда- Тромбона, той започва да слуша по-задълбочено хип-хоп от 12 годишен.
 
През 2002 Мечока се забърква с Тук Заради Реалността (TZR)-  рап група, под чието влияние през 2004 започва работата по дълго планирания дебютен албум "Моята картина" (2006). Малко по-късно той се запознава с фронтмена на известната Хората от гетото – Гетомен, който му подава ръка и се нагърбва със задачата да продуцира 9 от инструменталите в албума, както и да финализира саунда на целия проект.

Клипът към първия сингъл на Мечока - "Вдигни очи", е заснет и се завърта в родния ефир 2006. В парчето участват и Хората от гетото с новото им попълнение Bullet. На 23 октомври същата година излиза целият диск „Моята картина”, който постига задоволителни продажби като за дебют и осигурява на Мечока запазено място крес оригиналите на родния хип-хоп. Последвалите гост участия в албумите на Мишо Шамара и Бате Сашо през 2007 и 2008 допълнително популяризират името му.

През 2007 Мечока е сред българския съпорт на Метъд Мен (Method Man). Заедно с Хората от гетото изпълниха емблематичните парчета „Животът ми е  гето”, „Вдигни очи” и „Моят квартал”, с които взривиха над 4000, нас.
 
Към днешна дата Мечока и Гетомен са в основата на създадения от Хората от гетото лейбъл и фондация – „Гето Пръдакшънс”. Звукозаписната компания наброява осем изпълнители и един музикален продуцент.

През май 2010 Мечока заедно с останалите изпълнители на лейбъла взе участие в националната кампания на министерството на спорта  "Аз обичам спорта". Специално за кампанията бе създадено парчето “Животът е игра".

Към парчето е заснето видео, което набира популярност сред младите хора у нас.






Още от Хип-хоп/Ар ен би


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички