Персонификацията на Теодосий Спасов


Персонификацията на Теодосий Спасов

6134

…Върти ни живота под жаркото слънце
и трием нозе от горещия камък...
Но щом вечерта от небето се спусне,
ще взема тромпета и ще седна на прага.

Тези редове на поета Борис Христов от стихотворението "Вечерен тромпет" са ключ към албума "Персонификация" на Теодосий Спасов.

Сергей Шишов
, традиционен водещ на предаването "Картини от една изложба" по "Хоризонт" на БНР, ще представи проекта след новините в 21 часа довечера.
   
За да реализира идеите си, Първият кавал на планетата, както Милчо Левиев нарече Теодосий, записва музиката с участие на два оркестъра на БНР – биг бенда и Симфоничния оркестър с диригенти Вили Казасян и Янко Миладинов, и солисти.

"Включих записи от началото на 90-е години, които сме правили с биг бенда на БНР под диригентството на Вили Казасян. Изпълнявам не само мои пиеси, но и музика от други автори – Александър Бръзицов, Любомир Денев, Христо Йосифов, Стайко Стайков, Красимир Милетков. Една от пиесите в албума се казва "Персонификация", измислих я в началото на 90-е. Тогава тази дума беше много модерна, постоянно се говореше за персонификацията на политическите фигури. Аз пък реших да се персонифицирам, т.е. да се отъждествя в посока на българската музика и култура", разказва авторът.

"Персонификация – това е нещото, което всеки трябва да се опитва да създаде за себе си. Личен стил, собствена аура, да тежиш на мястото си", смята Тео.

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички