Дони и Нети - 2020


6361

Дони и Нети - 2020

"2020" е неслучайното заглавие на новия съвместен албум на една от най-обичаните български двойки в музиката - Добрин Векилов - Дони и Антоанета ДобреваНети, вдъхновено от 20-тата им годишнина като дует и семейство.

През този период двамата създават и отглеждат дъщеря си Лилия, издават дебютния албум на Нети "Нети", албума на Дони "Естрада", правят заедно "Този филм" и се отдават на различни проекти в музиката, театъра, операта и телевизията. 15 години след премиерата на първия им общ диск, Дони и Нети обединяват таланта си отново и са готови да се върнат заедно на сцената. "Чуйте тишината между нотите ни. Това е нашият свят и от сърце ви каним в него", споделя дуетът за студийния проект.

Песните в "2020" са разнообразни по звучене и стил като десет от тях са дуетни, две са в изпълнение на Нети и една - на Дони. Неотдавна дуото направи екстравагантна едновременна премиера на "Спящата красавица" на Нети и "Весело шумя" на Дони. Сингълът "Спящата красавица" е един от най-личните в албума, защото е посветен на 9-годишната им дъщеря Лилия.

Дискът включва и популярното вече парче "Целуни ме", което Дони и Нети представят за първи път през 2007 г. на сцената на Годишните музикални награди на БГ Радио. Сред проектите, включени в албума, е и хитът им "Този филм", който присъства като бонус трак в китарна версия, както и песен, вдъхновена от пиесата на Шекспир "Както ви харесва" в брилянтен превод на Валери Петров и озаглавена "Напролет".

Дони е автор на музиката на всички песни с изключение на известната на всички "Де е България (Питат ли ме де зората)", която е представена в нов аранжимент. Сингълът е част от постановката "Урок по български" на театър "Българска армия". По оркестрациите на останалите песни Дони си партнира с Дани Милев и Иван Христов.

Албумът излезе в дигитална версия и на CD.      

"2020" е наличен за поръчки на CD чрез Musicmall.bg: http://www.musicmall.bg/product. php? id=4838

Дони и Нети @YouTubehttps://www.youtube.com/channel/UCBSHKUlFF03Hs7JgIX7szwQ

"Вирджиния Рекърдс"@ Website http://virginiarecords.com/

Траклист


1. Моят ден

2. Целуни ме

3. Пожар

4. Има време

5. Напролет

6. Тайна

7. Искаш ли

8. Не бързай още

9. Отлитаме нанякъде

10. Весело шумя

11. Спящата красавица

12. Де е България (Питат ли ме де зората)

13. Този филм - бонус трак
Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички