Judas Priest - "Invincible Shield"


5475

Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст.  

С "Invincible Shield" - 19-и студиен албум в дискографията си, боговете на метъла изнасят урок по виртуозно владеене на музикалните инструменти, а 72-годишният вокалист Rob Halford показва защо е един от най-великите гласове в този жанр. Очакваме колосите в България това лято. Отново.

Безкомпромисни резачки, събрани в албум, който ще влезе в историята. Пилотното парче, превърнало се в истински хит, "Panick Attack", въвежда слушателите в света на Judas – експлозия от мелодични рифове, титанични китарни сола и текстове с послания. Като сингъл излетя и "Crown Оf Horns".

"The Serpent Аnd Тhe King" и заглавната песен също впечатляват с бързото темпо, нетипично за музиканти, навлезли в 70-те си години. В албума следва "As God Is My Witness", която е дори още по-динамична, а бандата прави подарък и на всички мотористи с един истински "байкърски" химн  - "Sons Оf Thunder". "Invincible Shield" е третият албум на групата с музиканта, който впечатлява с китарно майсторство, а някои дори го сравняват с легенди като Eddie van Halen и Yngwie Malmsteen. В продуцентското кресло отново е Andy Sneap.

Дискът дебютира под № 2 в UK Albums Chart - най-високата позиция, постигната от бандата в тази класация. В САЩ албумът дебютира на 18-о място в Billboard 200, но оглави преброяването в Billboard Top Hard Rock Albums chart с продажби от 25 000 екземпляра за седмица след официалната си премиера.

Бирмингамските корифеи допринесоха за определянето на звученето и облика на хеви метъла, особено с поредица от хитове през 80-те години на миналия век, сред които "Living After Midnight", "Electric Eye" и "Breaking The Law". С появата на китариста Richie Faulkner обаче, бандата изживява ренесанс, а Judas продължават да определят тенденциите в метъла и до ден-днешен.

"Invincible ShieldMusicMall.bg. С медийната подкрепа на Радио 1 Рок и Dir.bg.

Judas Priest @Facebook 

Sony Music в Instagram

Virginia Records@Facebook

Траклист


1. "Panic Attack" (5:25)
2. "The Serpent And The King" (4:19)
3. "Invincible Shield" (6:21)
4. "Devil In Disguise" (4:46)
5. "Gates Оf Hell" (4:38)
6. "Crown Of Horns" (5:45)
7. "As God Is My Witness" (4:36)
8. "Trial By Fire" (4:21)
9. "Escape From Reality" (4:24)
10. "Sons Of Thunder" (2:58)
11. "Giants In The Sky"(5:03)

Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички