Fest Team с празнични отстъпки за публиката. 24 май: Ден на културата, но и на новите хоризонти
Мрачен пандемониум с гърците Shadowmass и Decipher и родните Embrace By Dark
Концерти на гарите в Карлово и Казанлък за Празника на Розата
Mirain представя дебютния си албум "Clear" с артистична премиера в Sofia Live Club
"Музика в портрети" с фолклорния оркестър на БНР и солисти Магдалена Карамитева, Димитър Карамитев и Димитър Гугов
Омара "Бомбино" Моктар с два камерни концерта в София на 22 и 23 май: туарегски рок-ен-рол
Woomb преди Whispering Sons в столичния клуб "Строежа"
Sevi обявиха Genesis Tour 2024
Маестро Теодосий Спасов се впуска в ново музикално пътешествие
Dr.Feelgroove и Moevv откриват летния сезон в Yalta. Be Bold: Let's be close
MakeКАРНАВАЛ, notwar: Молец, RDMK, 100 Кила, Васил Петров, Dolapdere Big Gang и MC Камен сред изпълнителите на феста в Габрово
"Добър вечер, джаз!" с Ангел Заберски и Биг бенда на БНР

Турски кларнетист подари късметлийския си пръстен на Тони Стораро


Турски кларнетист подари късметлийския си пръстен на Тони Стораро

5930

Тони Стораро имаше възможността да се запознае лично с един от най-известните кларнетисти на Турция Хюсню Шенлендириджи.

Инструменталистът толкова се впечатлил от таланта на звездата на "Диапазон Рекърдс", че на раздяла му подарил своя пръстен, който носи винаги от десетилетие насам.

Хюсню (Hüsnü Şenlendirici) е изключително популярен в родината си, където е работил с едни от най-големите имена на музикалната сцена там Serdar Ortaç, Hande Yener, Kibariye, Özdemir Erdoğan, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Fatih Kısaparmak, Zara, Kubat, Kayahan, Seda Sayan, Emel Sayın, Adnan Şenses, Zerrin Özer, Cengiz Kurtoğlu, Candan Erçetin, Fatih Erkoç Athena, İzel, Ayna, Hasan Cihat Örter, İlhan Erşahin, Mercan Dede и други.

Турският музикант дошъл на посещение в България при свои приятели. Те от своя страна пък познавали изпълнителя на "Ти си от мойта кръвна група" и още на първата вечер след пристигането му го запознали с родната звезда. Двамата веднага намерили много общи теми за разговори покрай музиката. Хюсню Шенлендириджи изявил желание да посети концерт на Тони Стораро. Той го придружил на няколко изяви в различни краища на България и останал очарован не само от таланта на шумналията, но и от изключително топлия прием, който му оказвал публиката навсякъде. На раздяла кларнетистът му подарил своя пръстен, с който не се бил разделял от цели десет години. Инструменталистът е убеден, че бижуто му е носило късмет досега и когато го връчил в ръцете на Големия Тони пожелал и неговия живот да е изпълнен само с успехи и положителни емоции.

Човека-глас, както наричат още Стораро, не крие, че е много развълнуван от срещата си с турския музикант.

"Той е голяма звезда в родината си и за мен беше чест да се запозная с него. Радвам се, че той също хареса това, което правя аз. Възможно е в бъдеще да направим някой съвместен проект. Изобщо не очаквах да ми подари пръстена си. Това наистина и изключително голям жест от негова страна – да се раздели с нещо, което му талисман. Сега аз го нося постоянно и вярвам, че ще ми донесе късмет", казва ветеранът на поп-фолка.

Още от Поп фолк


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички