Фронтменът, текстописец и един от създателите на американската метъл банда Brujeria - Хуан Брухо (Juan Brujo), е починал внезапно на едва 61 години, известиха от групата чрез социалните мрежи.

Черната новина идва само два дни, след като многолюдният колектив обяви, че отменя концерти заради "сериозен медицински проблем".

"С дълбока тъга трябва да ви съобщим, че нашият лидер Хуан Брухо почина днес. Той получи сърдечен удар в понеделник сутринта. Закараха го по спешност в най-близката болница в Уийлинг, Западна Вирджиния, но въпреки усилията на медиците, той почина тази сутрин. Семейството му, приятелите и колегите му са съсипани и биха искали да им се осигури лично спокойствие, като същевременно оценяват любовта и подкрепата от феновете", написаха в социалните мрежи на Brujeria.

Истинското име на покойния е Джон Лепе.

Миналата година маскираните бандити издадоха своя пети студиен албум "Esto Es Brujeria" в каталога на Nuclear Blast Records. Съставът е обичан и уважаван у нас. Преди три месеца феновете успяха да гледат Brujeria в нейния титулярен състав. Това бе второ и последно гостуване на музикантите в България с Хуан Брухо начело. Както MySound.bg писа, десантът им се състоя в столичния клуб "Маймунарника". Много е вероятно формацията да прекрати съществуването си, въпреки че това не е официално потвърдено.

Brujeria е една от най-злите, а може би е по-точно да се каже най-грозните банди, появили се в началото на 90-те години на миналия век. Суперформацията тряска нечувано брутален грайндкор, подплатен с революционно пънк отношение и мощен латиноамерикански привкус, микс от откровен дет до кросоувър, подобни на ранните Фиър Фекчъри и изродения до максимум звук на Пуя например. 

За тези, които говорят испански, лириките представляват истинско литературно богатство: например "Papa Capado" ("Кастрирайте папата").

Снимка: blabbermouth.net