Първото издание на Summer Vibes Festival предстои край крепостта "Баба Вида" на 8 и 9 август.

Богатото на звездно присъствие музикално събитие има основна мисия да върне децата към реалния, а не виртуалния живот. За целта организаторите обогатяват своята програма с различни активности. От 10.30 часа, и в двата фестивални дни, ще има музикална работилница, в която педагозите от арт център "Кърнолски" ще предадат първи стъпки в пеенето и сценичното поведение на посетителите. Паралелно с това хореографи от SAS Hyphers ще изнесат уроци по танци по хип-хоп, стрийт денс и и други.

Събитието си партнира и с "Игрите на 90-те" – платформата, която е решена да покаже на децата света на реалните приключения и игри, помагайки им да подобрят социалните си умения и комуникацията със своите родители.  

В двата фестивални дни, между 16.00 и 20.00 часа, ще бъдат обособени 7 специални терена с индивидуални рефери за всяка игра. Там деца и родители ще могат заедно да играят на федербал, дама, ластик, криеница, дърпане на въже, пиян морков и шоколад. За най-активните са предвидени специални награди.

Грандиозният финал на приключенията ще бъдат концерти с едни от най-популярните български изпълнители – Дара, Павел и Венци Венц, Йоана, Монти и Петя Алекса.

Summer Vibes Festival Vidin 2020 е с вход свободен.