Грийн Дей (Green Day) работят по следващия си албум.

Деветият запис на американската банда ще бъде доста по-различен като звучене от предишните ѝ студийни проекти "American Idiot" и "21st CenturyBreakdown", по думите на фронтмена Били Джо Армстронг (Billie Joe Armstrong).

Част от проекта е и песента "Carpe Diem", която групата представи за първи път на живо в Сан Франсиско през ноември миналата година. Не е ясно обаче дали другото ново изпълнение - посветеното на покойната Ейми Уайнхаус (AmyWinehouse) парче "Amy" ще се впише в концепцията на албума, който все още няма работно заглавие.

Предишната продукция на бандата е концертният диск "Awesome Аs Fuck" (2011).

Междувременно мюзикълът по "American Idiot", който пожъна овации на Бродуей и в който певецът се изяви, предстои да бъде поставен и в Сан Франциско, където ще приключи театралния сезон в средата на лятото. Предстои произведението да бъде адаптирано и за широкоекранен филм.

Както MySound.bg вече писа, в творбата са включени всички песни от "American Idiot", както и няколко изпълнения от "21 Century Breakdown", който донесе на бандата награда "Грами" (Grammy) за най-добър рок албум.