"MTV" ще разтърси Ню Йорк Сити със зрелищно представление на Грийн Дей (Green Day) на 13 септември.

Очаква се събитието да бъде наблюдавано от над 1.2 милиарда в Глобалната мрежа на музикалната телевизия, която обединява 68 канала по целия свят.

Момчетата на Били Джо Армстронг ще зарадват почитателите с хит от последния си албум - "21st Century Breakdown" (2009).

„Много се вълнуваме от предстоящото шоу”, признава фронтменът.

"Човек никога не знае какво ще се случи; за нас винаги е било паметно събитие да свирим на церемонията по раздаването на тези награди”, казва още Били.

Бандата има три номинации в тазгодишното преброяване. Баладата "21 Guns" е селектирана в цели три категории – за най-добро рок парче, за режисура на клипа и за кинематография. В първата категория песента се съревновава с превърналите се в безспорни хитове "Viva La Vida" на Колдплей (Coldplay), "Decode" на Парамор, "Use Somebody" на Кингс Ъф Лиън и "I Don’t Care" (Фол Аут Бой).

Три от песните от проекта  – "21 Guns", "Know Your Enemy" и "East Jesus Nowhere" са включени в играта "Rock Band" като част от ексклузивното партньорство между "MTV Games", "Harmonix Music Systems" и "Warner Music Group".

"21st Century Breakdown" е в търговската мрежа у нас чрез "Орфей Мюзик", изключителен лицензиант на "Warner Music International" за България.