Между многолюдието и самотата в живота се лута Лили Иванова в поредния епизод на „Опасно близо”.

Той ще бъде излъчен от 16.00 часа по "bTV" днес.

Често пъти в живота на популярните личности разменната монета, с която се плаща цената на славата, е самотата. Така е ставало неведнъж и в живота на Лили, ще се уверят зрителите на 7-ия епизод от популярната поредица. Певицата е обяснена от откровенията на хората, които я познават такава, каквато е, извън светлините на прожекторите.

„Каквото и да казват хората за Лили, не могат да твърдят, че наистина я познават", споделя съпругата на поета Дамян Дамянов - Надежда Захариева.

"Те могат да имат представа за нея, но това не означава, че познават истински човека, защото зад външното лустро нещата изглеждат различни”, допълва тя.

Как работи творческият тандем на Иванова и Дамянов, защо самотата зарежда творците по-силно от многолюдните тълпи и коя е причината популярните хора често да се ограждат със защитната преграда на съмнението в искреността на околните, също са част от размислите на Надежда Захариева в епизода.

Зрителите ще имат възможност да надникнат и в едно истинско светилище. Това е домът на дългогодишния почитател на Лили - Илчо Илиев. Къщата му е облепена с хиляди нейни снимки.

Илчо се е посветил доброволно да документира живота на фаворитката си повече от четири десетилетия и преживява дълбоко всеки неин успех или изпитание. „Това е жената, която заедно с майка ми обичам най-много. Ако спре да пее, не виждам кой ще замести харизмата й”, признава той.

Защо издръжливостта на духа непременно се нуждае от издръжливо тяло и с какви средства звездата поддържа добрата си форма, е още една от любопитните подробности в епизода, режисиран от Милена Будинова.

Какво е да си съвременен меценат на изкуството и как меценатството свързва в приятелство две силни жени, ще се изясни също от предаването следобед.