Розалия де Соуза ще донесе тропическия полъх на бразилската музика и на сцената на Sofia Summer Fest 2022.

Боса-нова звездата ще представи своя нов албум "Inspirada" от 20.00 ч. на 3 август.

В изпълнението на живо на Розалия де Соуза ще включи най-популярните хитове и неиздадените парчета от новия ѝ проект. С нея на сцената ще излязат страхотните музиканти - Паоло ди Сабатино на пиано, Антонио де Луизе на контрабас, Роберто Роси на барабани и Сандро Дейда на саксофон за модерен и динамичен аранжимент на традиционните бразилски ритми.

Розалия е родена в Рио де Жанейро, Бразилия, но на едва 23-годишна възраст заминава за Рим, Италия, където учи теория на музиката и джаз пеене. По това време тя започва да създава песни с различни бразилски музиканти и да ги изпълнява в най-добрите джаз клубове в Рим, докато талантът ѝ не бива забелязан от знаменития италиански джаз продуцент и диджей Никола Конте. Тяхната съвместна работа осигурява международна слава на екзотичната дама.

"Garota Moderna" (2003) е първият солов албум на Розалия де Соуза, а две години по-късно е последван от "Garota Diferente", в който участват подбрани музиканти и диджеи от Европа. "Brasil Precisa Balançar" е записан изцяло в Рио де Жанейро, но стига чак до Япония. В него самият боса нова маестро Роберто Менешкал свири на китара, като също така е артистичен директор на албума. През септември 2009 г. излиза "D'Improvviso", а последният диск на Розалия преди "Inspirada" е от 2018 г. – "Tempo", в който певицата дава воля на своята поетична натура и създава авторски текстове на песните си.

Прочувственото изпълнение на Розалия де Соуза ще зареди почитателите на бразилската музика със слънчево настроение до края на лятото.

Билети - в мрежата на Eventim.

Sofia Summer Fest 2022 се провежда с подкрепата на Столична община, Министерството на културата, националния фонд "Култура", район Триадица, Lenovo, Български спортен тотализатор, Pepsi, Dolce Gusto, Ozone.bg и Биротерапия и с медийната подкрепа на Nova.

Пълната програма на фестивала:

http://sofiasummerfest.bg