Както MySound.bg вече съобщи, популярният тромпетист, композитор, аранжор и преподавател Михаил Йосифов събра млади музиканти в проекта Новините в джаза.

Многообещаващата формация ще представи дебютния си албум "Първа емисия" с концерти в 7 града в страната - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Велико Търново, Варна и Русе. Паралелно с живите участия бандата ще изнесе и открити уроци в музикалните училища в тези 7 града. Първите два от поредицата концерти ще са в пловдивското Вее Bop Café на 18 април и на 29 април в Sofia Live Club. Преди събитията ще се състоят и откритите уроци в национално училище за музикално и танцово изкуство "Добрин Петков" в Пловдив и в националното музикално училище "Любомир Пипков" София.

Албумът "Първа емисия", който Михаил Йосифов и Новините в джаза ще представят, включва 11 авторски вокални и инструментални композиции. Почти всеки от музикантите е оставил своя личен почерк в него.Само две от парчетата са на Мишо Йосифов. Останалите девет са дело на младежите, които той насърчава и подкрепя в създаването на авторска музика.

Новините в джаза са талантлив млад секстет с два изключителни взаимно допълващи се вокала – слънчевият, усмихнат глас на Велека Цанкова и мощният, пълен с живот тембър на Лъчезар Кацарски. В групата Мишо Йосифов събира негови настоящи и бивши студенти от  НМА "Проф. Панчо Владигеров", за да създават заедно богат репертоар от джаз, блус, фънк и латин пиеси, 11 от които са и красивите авторски композиции в "Първа емисия".

В творческата работа по албума, както и в концертите за представянето му, като специален гост се включва и високоцененият перкусионист Атанас Попов (вляво на снимката).

Билети за двата концерта в Пловдив и София могат да бъдат намерени в мрежата на Eventim.

Всички събития от турнето ще са с вход свободен за ученици, студенти и украински граждани.

Концертите, както и откритите уроци, се осъществяват с финансовата подкрепа на националния фонд "Култура" по "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации".

За повече информация може да следите Новините в джаза във:

Facebook

Instagram

Снимка: Евгени Димитров