Въпреки безкрайното туткане около записите на новия си - шести студиен албум, Уитни Хюстън (Whitney Houston) успя да завърши неговите парчета все пак и така "I Look To You" ще бъде официално на музикалния пазар - по традиция в каталога на "Arista", от 31 август.
 

Това е датата, на която пада мандалото при преброяване на продукцията за номинации на наградите "Грами" ("Grammy") 2009. Което пък категорично подчертава очакването на вокалистката и нейния продуцентско-мениджърски екип за нейното бляскаво завръщане в светлините на прожекторите. И по върховете на класациите, разбира се.

По този повод бившата съпруга на Боби Браун ще гостува в популярното ТВ предаване на Опра Уинфри - "The Oprah Winfrey Show", където ще разкаже какво се случва с нея през последните години, а и да даде детайли за новите си 11 изпълнения. Разговорът на двете дами ще бъде старт на 24-о издание на хитовото шоу.

Пилотен сингъл на диска е едноименното парче, написано от Ар Кели. То е в същия джинс на хитовите й балади - "Greatest Love Of All" и "I Will Always Love You", според "Билборд".

Певицата пусна друга своя нова песен - "Million Dollar Bill", в официалния си сайт неотдавна.

"I Look To You", в който се подвизават уил.ем.ай. от Блек Айд Пийс, Ейкън и Шон Гарет като продуценти и композитори, е наследник на албума й 2002 "Just Whitney".

Рамо на позастаряващата и затънала в алкохол и дрога доскоро дива дават още Алиша Кийс и Суиз Бийтз. С тях Уитни ще се изяви в "Good Morning America" в "Central Park", Ню Йорк, на 31 август.

Славата на вокалистката бе върната донякъде през 2006, когато се появи “Dance” - пилотен сингъл към официалната компилация на ФИФА с клубни и поп хитове, подбрани специално за Световното по футбол. В него Голио Сикс бе в колаборация с Фатман Скууп, добавяйки семпъла на Уитни Хюстън от “Wanna Dance With Somebody”. За успеха му помогна и клипът към песента с грандиозен кунг-фу екшън (от китайския филм “Shaolin Soccer”).

Хюстън има 100 милиона продадени албума, но откак започнаха проблемите й в личен план, винаги се намира по някой „близък” да извади фрапиращи детайли от окаяния й живот, припомня "Холивуд Рипортър", визирайки един от нейните любовници - Рей Джи, възпял в свое парче интимни подробности помежду им. Той е със 17 години по-млад от нея и е брат на колежката й Бранди.

Първата поява на певицата пред публика изобщо от 1999 насам бе на благотворителен бал в Англия през март 2008.

Уитни е сред най-продаваните изпълнителки на всички времена. С 411 награди тя все още държи рекорд в "Книгата на Гинес" за най-награждаваната изпълнителка на всички времена.

В CV-о й са 6 отличия "Грами", има и две "ЕМИ"-та.