Крайно позитивен вестопад от лагера на Рейчъл Роу (Rachel Row)!
 
След като се заяви многообещаващо като певица, тя продължава да работи върху дебютния си албум. "Тук и сега" се казва първото парче на певицата-композитор, представено от нея на български език. Вокалистката изненадва с индивидуален стил, който тя нарича "електрик соул", съчетавайки абстракт хип-хоп бийтове, соул и британски електронен звук. Новият ѝ сингъл "Тук и сега" може да се свали свободно от официалната й интернет страница http://soundcloud.com/rachel-row/rachel-row

Междувременно придобилият култов статус след феновете на електронната музика холандски лейбъл Rush Hour издаде съвместна плоча на Рейчъл и KiNK (Страхил Велчев). Новият сингъл, озаглавен "Hand Made", може да се купи в повечето добри магазини за грамофонни плочи по света, както и в популярните дигитални платформи в интернет. Родните изпълнители представиха проекта си на традиционното Оvum парти в Барселона, което Джош Уинк (Josh Wink) организира всяка година в рамките на Sonar - фестивал за авангардна музика и ново медийно изкуство. Парчето е базирано на видеозапис от репетиция на двамата артисти.

Виж го на:  http://www.youtube.com/watch?v=dYQs9PWYjGo

Бъдещите творчески планове на Рейчъл Роу са свързани със записа на дебютния ѝ албум, който ще включва дует с майка ѝ Камелия Тодорова. Двете ще представят своята обща песен за първи път на джаз фестивала в Банско. Другите изненади от Рейчъл са свързани с колаборация с две български поп изпълнителки.

Повече позната като автор на текстове и музика за поп певци, сред които са Мария Илиева, Рут Колева, Сантра, Любо, Криста и други, Рейчъл дебютира с авторски материал през януари. Както MySound.bg вече извести, нейното дебютно парче се нарича "Follow The Step". То влезе в сетлистовете на световните звезди в електронната музика DJ Sasha, а Тиесто (Tiesto) отдели специално внимание на българската изпълнителка в своето радио предаване.

Стилният видеоклип към "Follow The Step" e гледан близо 20 000 пъти в YouTube.