Изложба на младите фотографи Асен Недялков и Димо Стоянов, част от първия Месец на фотографията във Варна, бе открита в морския град през уикенда.

"Ритъм в картини" е вдъхновена от танцовото изкуство. Авторите показват снимки на младежи, танцуващи из различни нощни клубове в морската столица. Танцът като послание е оценяван и посрещан еднакво добре по всички точки на земното кълбо. Езикът на танца е уникален и универсален, съчетава в себе си красота, вълшебство и фантазия, а изразните му средства са разбираеми от всички. Всяко движение в ритъма на музиката изразява чувства и емоции, които Асен и Димо са превърнали в универсален посланик на младежкия дух, от който струи свежест и енергия. Младите фотографи не просто снимат, докато се забавляват, но и притежават таланта да запечатват в кадър най-непринудените и в същото време уникални моменти, създадени от ритъма на танца. Уловените мигове на младежките танци говорят и за това, че не винаги клубовете и дискотеките са рискови места, както напоследък се приема. Те могат да бъдат и много често са, възможност за приятни музикални емоции на безгрижните млади хора, които танцуват с усмивка, влагайки цялата си душа в модерните ритми.

Пред вид възрастта на двамата фотографи, това е напълно разбираемо.  

Асен Недялков е 18-годишен. Ученик е във Френската езикова гимназия във Варна и член на клуб "Приятели на Европа"– Варна, Клуб по Европеистика, съорганизатор на едногодишната инициатива "Живея в Европа, творя вБългария". В свободното си време работи като асистент във водеща онлайн медия във Варна, както и като асистент събитиен мениджмънт за международна компания. От началото на годината Асен е младши фотограф към Tilllaite Ltd.

19-годишният Димо Стоянов е родом от Айтос, но живее във Варна. Студент е в Икономическия университет в морската столица. Участник е в "Посока" - сдружение с нестопанска цел в обществена полза с цел подпомагане и ориентация на младите хора в живота. Организирал е младежки спортни турнири, инициативи в защита на околната среда и други студентски проекти. От 2010 до момента работи като младши фотограф към Tilllate Ltd.

На откриването на изложбата се събраха приятели и съученици на Асен и Димо, които бяха впечатлени от цветовете и уловения в кадър "ритъм" на танцуващите.  С "Ритъм в картини" беше поставено начало на кариерата на двама младежи, съчетали изкуството на танца с това на фотообектива, съзвучно с казаното от Е. Линкълн: "Хилядите емоции, които бушуват в мен през деня, излизат наяве едва когато танцувам".