След продължително боледуване Сара Тавареш (Sara Tavares) възобновява турнето по презентацията на албума "Xinti".

Дългоочакваният ѝ концерт ще бъде в столичната зала "България" на 14 май, известиха организаторите от "БГ Саунд Стейдж".

Както MySound.bg информира своевременно, португалската вокалистка трябваше да се изяви за втори път в България през ноември миналата година, но събитието бе пренасрочено, тъй като изпълнителката претърпя тежка операция. Сара вече е във форма, с което направи щастливи многобройните си фенове от цял свят.

Певица с огромна енергия и положителен заряд, Тавареш пленява с искреност и жизнерадостност. В музиката ѝ има различни влияния от португалскоговорящите страни, които тя балансирано смесва и изпява на английски, португалски и анголски сленг, креолски от Кабо Верде, като прибавя някои испански и френски думи.

Сара впечатлява публиката с омагьосваща усмивка и неподправен талант. Освен фантастична певица, тя е и добра китаристка. Нейните песни са израз на лично пътешествие, изпълнено с много светлина. Музиката ѝ прелива от китарни рифове, нежни ритми и мек вокал.

Концертът е осъществен с любезното съдействие на посолството на Португалия.

Билети се продават в мрежата на "Ивентим" – магазини "Пикадили", "Германос", "Техномаркет", "Офис 1", "Суперстор", "Фотосинтезис" и в касата на зала "България".

Закупените вече пропуски важат без заверка за 14 май.