Американската певица, автор на песни и актриса Sabrina Carpenter се радва на особена почит сред по-младите ни слушатели, именно те ни предложиха отново да включим неин албум в рамките на нашето предаване, анонсира Сергей Шишов, традиционен водещ на "Картини от една изложба".

Sabrina от малка застава пред камерите за телевизия и кино – през 2011 г., когато е на 12 години,  изиграва първата си роля в драматичния сериал "Law & Order: Special Victims Unit" ("Закон и ред: Отдел за специални жертви") по телевизионния канал NBC, а след три години се появява дебютният ѝ сингъл "Can't Blame A Girl For Trying“ ("Не може да обвиняваш момиче, че се опитва"). Това се оказва успешно начало, белязано от още 3 сериала, 4 игрални филма и 6 музикални албума.  

Най-новото заглавие в нейната дискография е от август тази година, това е шестият ѝ студиен албум, озаглавен "Short n' Sweet", или "Кратки и приятни" – типична поп музика с кънтри, диско и ар-ен-би влияния. От песните се долавя, че Sabrina внимателно е слушала Taylor Swift, Dolly Parton, Kacey Musgraves и Ariana Grande.

В албума Sabrina, която е автор на текстовете, разкрива своя любовен живот, като заглавието му е препратка към емоционалното въздействие от кратките ѝ романтични връзки. Carpenter заявява, че "Кратки и приятни" е вторият ѝ албум за "голямо момиче", с който надгражда темите в албума "Emails I Can't Send", или "Имейлите, които не мога да изпратя".

В интервю тя споделя: "В новия си албум изследвам повече жанрове. Чувствам се, сякаш съм надраснала песните, които пях по време на турнето The Eras Tour на Taylor Swift. "Кратки и приятни" е нещо като "горещата" по-голяма сестра на "Emails I Can't Send" и съм щастлива, защото имам пълен творчески контрол при неговото продуциране".

"Short n'Sweet" се оказва печеливш проект, оглавява класациите за звукозаписи в 18 страни, включително Австралия, Франция, Обединеното кралство и Съединените щати. В САЩ той дебютира на първото място в меродавната класация за албуми Billboard 200 и заема това място три седмици, нейната най-успешна изява досега. Два от синглите ѝ ("Espresso" и "Please Please Please") се качват на първо място в класацията Billboard Global 200. "Espresso" към момента има над 1 милиард и 300 милиона прослушвания в платформата Spotify и донася 2 престижни награди – на MTV Video Music Awards и Nickelodeon Kids' Choice Awards. С  "Please Please Please" пък Sabrina Carpenter за първи път оглавява най-престижната класация за сингли Billboard Hot 100.  

Този именно албум ще бъде представен в "Картини от една изложба®" на програма "Хоризонт" по БНР в събота, 5 октомври, след новините от 22.00 ч.