Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението този път е от нашите приятели в ИК Унискорп, в чийто каталог излезе книгата "Доктор Джаз. Д-р Емил Илиев, или изкуството да лекуваш с музика". Автор на творбата е д-р Татяна Вълова-Илиева, под редакцията на Виолета Цветкова. Премиерата на биографията се състоя в рамките на първото издание на международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" под патронажа на президента Румен Радев в курортния комплекс "Боровец" между 5 и 9 август.

Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с луксозната творба. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

На кой популярен български скулптор доктор Емил Илиев поръча проекта за паметник на маестро Вили Казасян в Банско?

Крайният срок е 17.00 часа на 23 септември, петък.

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Dr.Jazz

Оставете GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само веднъж.

Верния отговор - както винаги, ще ви подскаже MySound.bg!

Успех на всички!*

Настоящето прелюбопитно четиво едва ли ще остави безразлични хората, чувствителни към историите на големи личности. На 16 октомври 2022 година героят на "Доктор Джаз" – д-р Емил Илиев, щеше да празнува 75-ия си рожден ден, но съдбата избра друг път за него. Именитият лекар дерматолог, съчетаващ класическата с традиционната източна медицина, и създател на най-обичания джаз фестивал у нас си тръгна от този свят след зараза с коронавирус през 2020 г. Почти две години по-късно неговата съпруга – д-р Татяна Вълова-Илиева, реши да разкаже невероятната му житейска и професионална история.

Защо е интересно животът на Доктора да бъде събран в биографично издание? Истината е, че не всичко, създадено и преживяно от него, намира място в тази в книга. Томчето обаче представя по увлекателен начин многобройните събития и срещи с хора, белязали съдбата на всеотдайния лекар и ценител на изкуството, създал джаз фестивала в Банско в години, когато градчето още няма славата на европейски курорт. Книгата е документално четиво, базирано на разказите на д-р Татяна Вълова-Илиева за общия им път и на споделяните от Доктора лични истории преди срещата им през 1997 години. В досегашните издания на фестивала са взели участие над 500 изпълнители от цял свят.

Тази книга не е подробна, суха биография. Това е емоционално документално четиво за Доктора. Не за икона, а за многопластова личност с огромна енергия и любопитство към света, човек със своите добродетели и слабости, с природната дарба да бъде и преуспяващ, и състрадателен. Животът му е достоен за филмов сценарий, пъстър, изненадващ, наситен с изстрадана мъдрост и поука за всички – от една златна писалка и пророческите думи "Българино, ти ще станеш велик човек", изречени от ексцентричен австрийски предприемач, през перипетии и трупане на знания от Далечния Изток до крайния Запад, до осъществяването на най-смелите си мечти в България… Приятно пътешествие по стъпките на д-р Емил Илиев, който лекуваше телата с най-доброто от медицината, а душите – с музика".

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.