Както обещахме, любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължава.

Предложението този път е от нашите приятели в издателство "Парадокс", в чийто каталог излезе книгата "Непрочетено" на Димитър Воев. Двама от вас получават уникалния шанс да се сдобият с меломанското четиво. Имената на късметлиите ще бъдат изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Какво е общото между група Нова Генерация и издателство "Парадокс", в чийто каталог излезе "Непрочетено" на Димитър Воев?

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/ Voev

Очакваме до 23.00 ч. на 25 март.

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, можете да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!*

"Непрочетено" е луксозно издание, основано изцяло на ръкописния архив на вечния български ъндърграунд култ Димитър Воев и за пръв път представя неговото творчество в автентичен и завършен вид.

Стихосбирката, както подсказва и самото ѝ заглавие, се основава на тези в голямата им част непознати творби на Воев и представлява най-плътното свидетелство за поетичния гений на барда. Книгата съдържа над 100 непубликувани досега произведения, както и повече от 80 архивни снимки, факсимилета и рисунки. Графичната концепция и оформлението са дело на Артур Панов, приятел на Воев и автор на популярното лого на Нова генерация. Фотографии: Нели Недева-Воева, Димитър Воев и личен архив.

Димитър Воев (1965–1992) е български поет, композитор и музикант, чийто най-активен период обхваща годините около падането на Берлинската стена. Той  е основател и фронтмен на редица музикални групи, най-известна от които е митичната Нова генерация, чийто стил Воев определя като "студена вълна" (coldwave).

Най-популярният български член на легендарния "Клуб 27" оставя след себе си 12 тетрадки с ръкописи. Те са датирани между 1981 и 1992 г., но за някои от стихотворенията има основания да се смята, че са писани по-рано. Първата датировка е от 24 декември 1981 година, отбелязана в "Тетрадка по стенография от 7-ми клас".

През 2022 година отбелязваме точно три декади от деня, в който Воев полетя отвъд смъртта.

*Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.