The Bullets в България - това за мен винаги е означавало едно: 100 процента забавление!

Гръцката рокбили банда гостува у нас за поне трети път и досегашните срещи с нея не допускат в душата ми да се прокрадне и грам съмнение, че и този път  концертът й ще е добър повод да пуснем на воля рок-ен-рол лудостта си.

И така, в петъчната вечер бързам към столичния клуб Mixtape5 с надеждата да вляза навреме и да избегна блъсканицата на входа. На плаката за събитието няма обявен начален час, а в различните медии и билета информацията е различна…

В 21 ч. съм на входа. Заварвам едва няколко познати лица, които казват, че клубът още е празен. Тепърва обаче предстои да се пълни - по повод старта на портала на рок-ен-рол и винтидж култура - Rockabilly.bg 

В Mixtape 5, въпреки липсата на хора, Павел и Митака от The Smugglers Collective, са заели вече местата си зад диджейския пулт. Докато умело се грижат за загрявката, си поръчвам питие и си намирам удобно място. Около 22 ч. хората започват бавно да пълнят клуба. Малко по-късно се появяват и момчетата oт The Bullets. След няколко приятелски прегръдки и кратък разговор те се оттеглят, за да се приготвят. С тях са дошли и 35 души от Гърция, които веднага се набиват на очи заради класическия си рокабили външен вид! Прически, облекло, аксесоари – всичко им е като по каталог. Нещо, което у нас се вижда рядко. Дано сега с появата на портала за този тип култура, и у нас се възпита вкус към нея и се умножат последователите й.

Лека-полека тълпата пред сцената набъбва и повече хора се впускат в танци. До момента, в който на сцената се появяват и главните герои на вечерта. Гостите излизат в леко променен състав - в техните редици сега има нов басист и втори китарист, преминал при "куршумите" от друга солунска формация BMW Rockers. Излизайки на сцената, момчетата от бандата се насъбират пред барабаните за традиционното "Наздраве!", превърнало се в техен личен ритуал. Гледал съм формацията на живо четири пъти и не очаквам някакви изненади.

Започват с инструментал, и постепенно скъсяват дистанцията с публиката. Още първото парче вдига всички на крака, а гърците се впускат в ритъм, напомнящ този на влак.
 
Между другото, по едно време още в началото, в ъгъла на сцената се разигра кратка драма, за която виновните бяха няколко скинхед, които решиха да  докажат, че са лоши момчета. Единият от тях, опитвайки се да допълзи на сцената на 4 крака, бе хванат за колана и най-безцеремонно изхвърлен като чувал от един от гръцките рокабили приятелчета на бандата... Кой е лошото момче сега!? Оттук-нататък всичко мина без никакви инциденти и купонът си продължи с пълна сила. Тези, които са гледали бандата и преди, знаят, че музикантите се раздават напълно и определено знаят как да забавляват тълпата. "Куршумите" са изградили стил, който комбинира класическо рокабили с доста сърф и гараж елементи. Сетът им е както винаги смес от авторски парчета и версии на стари класики. След около час и половина свирене и кратка пауза колкото за преобличане, The Bullets се връщат на сцената.

Очакваме поне още час диви ритми от тях. Втората част от шоуто е още по-бурна. Рокаджиите обикалят между хората. Качват се по баровете, а в един момент към тях се присъединява и саксофонист… А и онова, лошото момче, което изважда хармоника, също е изненада. За пореден път са налице всички убедителни доказателства, че където са The Bullets - там има купон. След 3 часа свирене солунските герои са видимо уморени, но успяват да отделят време и на мен. Да се видим поне за малко. Не искам да ги мотая, тъй като знам, че ще е срещнем на другия ден, на частно парти в един софийски бар. Затова ги оставям на феновете - те също искат да си поговорят с тях.

Мятам се на едно такси, а в главата ми е още онзи бесен ритъм.

Ритъмът на препускащ влак...