Алтернативната рок група Der Hunds става на 20 тази година.

Празненствата за забележителното им музикално пътешествие са в столичния клуб Mixtape 5 на 21 октомври, когато с голям концерт бандата ще отбележи две десетилетия музика, приятелства и рок-ен-рол истории с много приятели и гости. Преди празненствата момчетата пуснаха чисто нов сингъл и видео - "Hurricane". Песента е част от новата продукция на бандата, която е готова да остави тийн годините в миналото и обръща нова страница в историята на Der Hunds. Клипът е дело на дългогодишния приятел и режисьор на много от клиповете на "хрътките" – Боян Карамфилов. Той решава за тези кадри да постави рокаджиите в … естествената им среда. Боби, Пифа, Марто и Деян снимат "Hurricane" с много приятели, други музиканти, питиета и любима музика в столичен бар една гореща лятна вечер. "Hurricane" - първата свежа доза музика, която Der Hunds издават след "Gone" от миналата година, излиза със съдействието на Културния фонд на "Музикаутор".

Групата е създадена от Боби "Косатката" Мудолов – вокалист и основен артистичен двигател на бандата през 2003 година. Боби, Мартин Евстатиев, Деян Петков и Иво "Пифа" Петров имат стабилно присъствие на българската алтернативна сцена и много странични музикални проекти, но Der Hunds е формацията, която запалва огъня в тях. Тя печели редица първи места в радиокласациите, взима участие в световноизвестния холандски фестивал Eurosonic-Noorderslag в Грьонинген и издава три албума. След последния, излязъл в разгара на Ковид-пандемията в 2020 "Apocalyptoholics", Der Hunds вече работят по нова музика и обещават да споделят част от нея на концерта на 21 октомври. 

В двайсетгодишното музикално пътешествие до Der Hunds винаги са били техните приятели и братя по китари от Soundprophet и изборът именно тази банда да бъде специален гост на концерта е повече от логичен. Soundprophet ще забият с характерната си сурова енергия преди Боби Косатката и компания да се качат на сцената в Mixtape 5.  Към участниците в големия концерт се включват още: Георги Фидлер, Вили Попов и Калин Белчев – бивши членове, част от музикалния път на групата рожденик, много гост музиканти сред които и актуалните колеги на Боби Косатката от легендарната ТанграДани Ганчев и Иво Чалъков. Тяхното изпълнение ще бъде изненадващ кавър и изключително специално изпълнение на любима песен. 

Вратите отварят в 19.00 ч, а музикалната селекция с гръндж, инди и чист рок-ен-рол преди и след концерта в поверена на Краси Москов, познат от ефира на радио Z-Rock и нощните клубове на София.

Концертът по случай 20 години Der Hunds е на 21 октомври в голямата зала на клуб Mixtape 5 в София. Още за събитието може да видите тук.

Билетите са на цена от 20 лева в мрежата на Ticketstation, а в деня на събитието при наличност, ще бъдат 25 лв.

Facebook: DerHunds
Press & Management: Projector Plus