Поредното издание на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" завърши.

И този път залогът - за участие в "Голямото лятно четене", беше повече от изкушаващ: биографичната книга за Faith No More на Ейдриън Харт "Small Victories" (корицата на снимката).

Както MySound.bg вече писа, тя най-после излезе на български в каталога на "Симолини". Издател е писателят и журналист Петър Хераков, на когото меломаните дължат забележителните четива за Кърт Кобейн, Крис Корнел и "Всички обичат Сиатъл" - първата книга изцяло за гръндж направлението, преведена на български.

Двама от вас получиха уникалния шанс да се сдобият с луксозната творба. Имената на късметлиите бяха изтеглени на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:

Кой свой мегахит Faith No More изсвириха на бис на концерта, изнесен на фестивала Spirit Оf Burgas през август 2009 година?

Вярното е: "We Care A Lot"

Честито на Ева Таскова-Стоева и Поля Кузманова

Ейдриън Харт, авторът на "Small Victories" (376 страници), е отделил шест месеца за срещи с всички бивши и настоящи членове на знаменитата банда, както и с нейни мениджъри.

"Уж съм в групата, а имаше неща, за които дори и не съм подозирал", признава басистът Били Гулд. "Майк [Патън], Били [Гулд] и аз създадохме нещо - казва кийбордистът Роди Ботъм - Създадохме стил, визия и звук, който беше различен, неповторим и истински емоционален. Всичко това дойде от приятелството и химията, която съществува между нас още от детството ни."

В книгата има и многобройни снимки от личния архив на всички действащи лица.

"Майк Патън реши да не говори, но му благодаря, че не ми създаде проблеми. И за сериозната му роля в историята - признава авторът - благодаря на мениджъра на бандата Тим Мос за помощта и уточненията. Благодаря и на бившия мениджър Джон Василиу за отделеното време и честността. Благодаря и на всички минали, настоящи и бъдещи Faith No More хора за това, че ми позволиха да разкажа историите им", пише авторът.

P.S. Поднасяме извинения, че огласихме победителите по-късно от обичайното и/ли очакваното. Но - лято, знаете как е...

"Спечели с MySound.bg" ще продължи скоро.