Американските траш метъл легенди от Megadeth идват за концерт на столичния колодрум "Арена София" на 15 юни.

Дейв Мъстейн и ко. ще ударят по покана на Fest Team в афиша на популярната поредица Sofia Solid. Събитието е част от турнето Crush The World.

Megadeth има култов статут сред феновете на метъла, като музиката на групата е известна с техническото си майсторство, изумителните си китарни сола и нихилистичните си текстове.

МегаДейв и неговите агенти ще представят последния си албум "The Sick, The Dying... And The Dead!"

"Поставям този албум спокойно някъде между "Countdown" и "Rust In Peace". Музикалността, която започнахме да добавяме към песните на Megadeth около "Countdown To Extinction", доста се усеща и в този запис, но в него все още има много и от агресията на "Rust In Peace". Хората сякаш не правят албуми както преди, не правят цялостно произведение на изкуството", коментира знаменитият фронтмен за актуалното си издание. Той е категоричен, че "метъл общността има нужда да почете себе си и да има нещо, което е уникално за този жанр, което ни отличава и възнаграждава хората в метъл общността за тяхната упорита работа, постоянство и лоялност един към друг" - а албумът е начин да напомни това.

Междувременно той не спира да твори и да обикаля с групата си по света.

Билети - ТУК.

Повече информация - на сайта на бандата, страницата на събитието във Фейсбус, както и на сайта на организаторите - festteam.bg