КоЯn на Hills Оf Rock 2024: Once a Freak, Always a Freak. Средният пръст и малко други есенции
С Плешивото куче на терен, преди генералните репетиции на някои от по-ярките участници в афиша на:
Легендата на японския авангарден джаз Акира Саката в София
Първо издание на Music Vibes Festival. Молец, Fyre, Атанас Колев, Боро Първи и други хитови изпълнители в Созопол. Крис Макаров и Юли Славчев - посланици на нов бранд за дрехи втора употреба
Hayes & Y и Woomb с ексцентричен концерт в Созопол
Мокри и усмихнати с Dubioza Kolektiv в Созопол. Веселяците канят на "концерт с приятели" със специални пакети на билети с отстъпка
Lеft To Die с нов концерт в София: Култови песни на Death от "Scream Bloody Gore" и "Leprosy"
Рок маратон: Mono Inc, Pain Of Salvation и Ihsahn в три последователни дни в Пловдив
Трето издание на Международния джаз фестивал "Д-р Емил Илиев" в Боровец от 2 до 7 август
Judas Priest - Защитниците на Непроницаемата вяра в София
Траш и спийд на макс с американските титани Toxic Holocaust
Chuck Billy (Testament): "Ще крием бирата в бекстейджа от Maltworm"

Amon Amarth с The Great Heathen Tour на живо в София. Суперсилата Kreator връхлита преди викингите


Amon Amarth с The Great Heathen Tour на живо в София. Суперсилата Kreator връхлита преди викингите

1548

Властелините на викингския хеви метъл Amon Amarth идват в София за концерт по покана на Fest Team в рамките на световното си турне The Great Heathen Tour.

Момчетата на фронтмена Йохан Хег (Johan Hegg) ще ударят в "Aрена София" (Столичен колодрум) на 29 юни. Преди тях на сцената ще скочат немските траш величия Kreator и британците Bleed From Within. Събитието е в афиша на Sofia Solid - нова вълнуваща ивент серия с разнообразни световни изпълнители от различни жанрове рок, метъл, инди, алтърнатив, електронна и поп музика, която стартира това лято под бранд шапката на Fest Team за жителите и гостите на столицата.

Сформирани в Тумба, Швеция, през 1992 година, за три десетилетия Amon Amarth изковават изключително наследство от гръмотевични метъл химни, богати на магически образи от историята, фолклора и културата на викингите. Групата е сред най-обичаните метъл изпълнителни в цял свят, особено – от феновете у нас. Amon Amarth имат дванадесет албума и хиляди концерти зад гърба си, оглавявали са едни от най-мащабните музикални фестивали по света и могат да се похвалят с огромен брой почитатели.

Въоръжени с техния 12-ти и може би най-добър албум до момента и с Один в платната, Amon Amarth са готови да се върнат към пълен концертен екшън с безмилостно отмъщение с размахване на мечове и … китари. Издаването на "The Great Heathen Army" даде тласък на още една глобален поход, който започва с турне в Европа, което ще премине и през България на 28 юни.

Kreator се завърнаха със своя петнадесети албум - опуса "Hate Über Alles" (2022). Това е и първият им студиен албум с Frédéric Leclercq (екс-Dragonforce, Sinsaenum) на баса, който се присъединява към знаковия фронтмен Miland "Mille" Petrozza, китариста Sami Yli-Sirniö и барабаниста Jürgen Ventor’Reil. С богато наследство, силна фен база и безспорни успехи зад гърба си, Kreator не е от групите, които почиват на лаврите и се наслаждават на светлината на миналата слава. В дръзко озаглавения си нов албум "Омраза над всичко" метъл титаните отново канализират своята яростна енергия и тежест, достатъчно силна, за да наклони земята извън оста ѝ или поне да завърти главите на публиката.

Bleed From Within  са мощно и надеждно присъствие на метъл сцената в Обединеното кралство вече 17 години, но напоследък шотландският квинтет расте в увереност и реноме. С най-новия си албум "Shrine" те са напът да разбият всички досегашни очаквания.

Събитието във Фейсбук е тук.

Билети - в мрежата на Ticketstation.

Информация за всички предстоящи събития на Fest Team може да намерите на festteam.bg, ticketstation.bg и в социалните мрежи. 
 

Още от Рок


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Judas Priest - "Invincible Shield"

Видео


Албуми


Judas Priest - "Invincible Shield"

Точно 50 години след издаването на дебютния си албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст....

Най-четени новини


виж всички