Както обещахме, специалните коледно-новогодишни издания за същински меломани на любимата ви рубрика "Спечели с MySound.bg" продължават до края на януари.

Предложението и този път е от нашите приятели в издателство "Сиела", в чийто каталог се появи поредната звездна биография - "Разказвачът" ("The Storyteller: Tales Оf Life Аnd Music") на Дейв Грол (Dave Grohl), барабанист в легендарната група Nirvana и създател на Foo Fighters. Един от вас получава уникалния шанс да се сдобие с луксозната книга в превод на Коста Сивов. Името на късметлията ще бъде изтеглено на принципа на томболата сред всички, дали правилен и навременен отговор на въпроса:  

Какво се крие зад името на Foo Fighters?

Пишете на: ivokitsov@yahoo.com

Subject: Za igrata/Dave Grohl

Очакваме до 21.00 ч. на 27 януари, петък.

Оставете и GSM номер за обратна връзка.

Всеки има право да участва само по веднъж.

Правилния отговор, както винаги, може да откриете в MySound.bg!

Успех на всички!*  

"Не съм от хората, които колекционират предмети, аз колекционирам моменти. Поради тази причина животът ми преминава пред очите ми и през ушите ми всеки божи ден. Опитах се да събера голяма част от тези моменти в тази книга. Те, разбира се, са изпълнени с много музика. И понякога звучат много силно", пише Дейв Грол за първата си литературна творба. Той бърка дълбоко в своята душа, за да разкаже историите си така, както пише песните – с неподозирани дори за него неща. Култовият  барабанист на Nirvana и създател на Foo Fighters е събрал в една книга моменти от целия си живот – от времето, когато е бил своенравно и чувствително хлапе, което не пасвало никъде, докато не открило магията на пънка, през славните времена с Nirvana и трагедията с Кърт Кобейн, до създаването на Foo Fighters и живота на утвърдена рок звезда и семеен човек.

"И в най-смелите си мечти не съм си представял, че някога ще бъда продаван автор № 1, но следвах най-смелите си мечти от деня, в който хванах китарата", коментира Дейв Грол, който разкрива още редица интересни случки от живота си, включително фалшивото телефонно обаждане за смъртта на Кърт Кобейн един месец преди самоубийството му, как е прослушван за Nirvana по телефона или как Пол Макартни е дал първия урок по пиано на дъщеря му. "Наистина се случваше - споделя Грол - Гледах себе по МТV. Не Майкъл Джексън или The Cars. Не Мадона или Брус Спрингстийн. Не. Бяхме Крист, Кърт и аз - свирехме песен, която написахме в шибана плевня.  Най-важният елемент на рок-ен-рола ми беше разкрит в изпълнението на Naked Raygun  (митична пънк дружина от Чикаго - б.,ред.) , а именно суровият и несъвършен звук на човешки същества, които изразяват вътрешния си глас пред всички. И така, без обичайните структури и правила, които обикновено вървяха с тези неща, приех музиката за своя религия, магазина за плочи за моя църква, рок звездите за светци и песните им за химни".

Първия албум на Foo Fighters Дейв Грол записва съвсем сам в студиото на приятеля си и продуцент Barett Jones, с изключение на един китарен мотив, изпълнен от Greg Dulli (Afghan Whigs), в песента "X-Static". Като цяло Грол не искал това да остане само студиен проект на един човек, затова започнал да работи за създаването на група с приятеля си Krist Novoselic (бас китарист, съосновател на Nirvana).

* Предоставената лична информация е защитена и ще бъде използвана само за нужната идентификация на спечелилите, без да бъде предоставяна на трети лица, като ще се съхранява при необходимите условия за конфиденциалност.