Лятна емисия от Михаил Йосифов и Новините в джаза


Лятна емисия от Михаил Йосифов и Новините в джаза

1450

Свежа лятна среща с добрите музикални вести от Михаил Йосифов & Новините в джаза предстои на терасата на регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" в сряда, 31 юли.

Специално за този концерт музикантите от младата формация, която преди дни беше част от програмата на 13-тото издание на фестивала A to JazZ, са подготвили нова авторска пиеса - "Пусни си ма, слънце". Етно-фюжън песента, в която се преплитат джаз, фънк и български народни интонации и ритми, е на басистката на групата Калина Андреева. С нея тя разкрива една малка част от митичния ни фолклор, който е неразделна част от творческия ѝ път. Програмата на концерта ще включва и още нови авторски композиции на музикантите от Новините в джаза, които Мишо Йосифов активно подкрепя в развитието им не само като изпълнители, но и като композитори, аранжори и автори на текстове.

През 2023 година формацията, създадена от талантливия Михаил Йосифов – тромпетист, композитор, аранжор, преподавател, издаде своя дебютен албум "Първа емисия", който представи с турне през пролетта и през есента в седем български града, както и на няколко музикални фестивала през лятото.

"Лятна емисия" е вторият от поредица от три концерта, които Новините в джаза имат в София през тази година. Трите концерта са с различна програма, за всеки от тях групата създава по една нова авторска песен и всеки от концертите е на различно знаково софийско място. Пролетният беше в най-добрия клуб за жива музика Sofia Live Club, летният предстои на 31 юли на терасата на център "Топлоцентрала", а есенно-зимният ще е в салона на Дома на киното. Един град, три нови песни, три сезона, три различни локации, много качествена авторска музика, създадена и изпълнена от млади български артисти – само добри са новините от Новините в джаза.

Михаил Йосифов & Новините в джаза са:
Велека Цанкова - вокал
Лъчезар Кацарски - вокал
Михаил Йосифов - тромпет
Александрос Красидис - саксофон
Николай Костадинов - пиано
Краси Зафиров - китара
Калина Андреева - бас
Ивайло Манев - барабани
Със специалното участие на Атанас Попов – перкусии

https://www.facebook.com/events/827376258990921

Билети: 20 лв. в мрежата на Eventim и 25 лв. на място вечерта на концерта

Вход свободен за ученици и студенти.

Концертът се осъществява с подкрепата на Столична община - Столична програма "Култура".

 

Още от Поп


Mysound.bg
Реклама

Галерия


Любо Киров - "Ново сърце"

Видео


Албуми


Любо Киров - "Ново сърце"

Скоростта, с която Любо Киров разпродава концерти в огромни зали и създава нова музика, е завидна.През последните...

Най-четени новини


виж всички